Αρχική Ν. Κορινθίας Η Πράσινη Πόλη για το θέμα των Α.Π.Ε. στο Στεφάνι Κορινθίας

Η Πράσινη Πόλη για το θέμα των Α.Π.Ε. στο Στεφάνι Κορινθίας

Μετά την ομόφωνη απόφαση της τοπικής κοινότητας Στεφανίου που εναντιώνεται τόσο στην επέκταση υφιστάμενων, όσο και στην εγκατάσταση νέων έργων Α.Π.Ε. στα διοικητικά όρια της δημοτικής κοινότητας Στεφανίου του Δήμου Κορινθίων, το δημοτικό συμβούλιο έκανε δεκτή την απόφαση των κατοίκων.

Η θέση της Πράσινης Πόλης ήταν σαφής και ξεκάθαρη, συμπλέοντας με τα εννέα σημεία (αιτήματα) που κατέθεσαν οι κάτοικοι του Στεφανίου.

Οι δημότες του Στεφανίου δείχνουν το δρόμο για τον κοινό αγώνα απένταξης της περιοχής τους από τις Α.Π.Ε.. Η Πράσινη Πόλη είχε ήδη αναδείξει στο πρόγραμμά της το πρόβλημα αυτό, που αφορά και άλλες περιοχές (Σοφικό-Αγγελόκαστρο-Αγ. Ιωάννης).

Οι Δημοτικές Αρχές διαχρονικά, αδιαφόρησαν για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται μέχρι σήμερα, καθώς οι Α.Π.Ε. εγκαθίστανται άναρχα, χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό, καταπατώντας τα δικαιώματα των τοπικών κοινωνιών. Η  Πράσινη Πόλη είναι υπέρ των ενεργειακών κοινοτήτων ώστε να προκύπτει όφελος για τους δημότες και όχι μόνο, για τις εταιρείες που επενδύουν.

Προτείναμε στη δημοτική αρχή να γίνει διαπαραταξιακή επιτροπή με δύο τουλάχιστον ειδικούς επιστήμονες, που να ενημερώνει απευθείας το δημοτικό συμβούλιο, και να ανατεθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε πιστοποιημένο φορέα. Όπως επίσης να καθορίσουμε  το τρόπο δράσης και τα «εργαλεία» που θα χρησιμοποιήσουμε, στην περίπτωση που κάποιοι αποφασίσουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο, σε μία κορεσμένη περιοχή όπως είναι το Στεφάνι.

Ο κ. Δήμαρχος δεν αποδέχθηκε αυτές τις προτάσεις.

Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε μόνο σε τρία σημεία (από τα εννέα), που κατέθεσαν οι κάτοικοι του Στεφανίου:

Στο γενικό αίτημα των κατοίκων να υποβληθεί αίτημα στην κυβέρνηση για να μη χορηγηθεί καμία νέα άδεια και στο να παρασχεθεί νομική υποστήριξη.

Η Πράσινη Πόλη, αν και δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της, ψήφισε θετικά υπέρ του κοινού αιτήματος των κατοίκων του Στεφανίου.

Η επιλογή του τρόπου διεκδίκησης των αιτημάτων των κατοίκων του Στεφανίου  από τη Δημοτική Αρχή και εάν έτσι επιτευχθεί η προώθησή τους, θα δείξει ποιοι είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου ήταν ομόφωνη.

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ