Αρχική Ν. Αργολίδος Παίρνουν τα μέτρα τους στο Άργος εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Παίρνουν τα μέτρα τους στο Άργος εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Συγκλήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ), του Δήμου Άργους – Μυκηνών με θέμα τον σχεδιασμό, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν αποσπάσματα του σχεδίου «ΙΟΛΑΟΣ», 1 ΚΑΙ 2, την αντιμετώπιση πυρκαγιών, το σχέδιο απομάκρυνσης πολιτών με ασφάλεια ενώ δόθηκε και ιδιαίτερη σημασία στον καθαρισμό των οικοπέδων εντός οικισμών. Τέλος επισημάνθηκαν τα σημεία αυξημένης επικινδυνότητας , παλιοί ΧΑΔΑ, Λόφος Ασπίδος, Φαρμακάς κ.α

Στη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αστυνομία, πυροσβεστική κα), Εθελοντικές Οργανώσεις κλπ.

Ο Δήμαρχος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία της πρόληψης και τις ενέργειες που γίνονται και πρέπει να πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ενώ επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.