Αρχική Ν. Λακωνίας Εξιχνιάστηκαν οι τηλεφωνικές απάτες σε Σκάλα και Βλαχιώτη

Εξιχνιάστηκαν οι τηλεφωνικές απάτες σε Σκάλα και Βλαχιώτη

Στην παγίδα του νόμου φαίνεται πως πέφτει για τα καλά ένας 39χρονος Βούλγαρος που χρησιμοποιώντας την ευρέως διαδεδομένη σε Λακωνία και Ελλάδα μέθοδο τηλεφωνικής εξαπάτησης, είχε καταφέρει να παρασύρει 3 ηλικιωμένους σε Σκάλα και Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα και να τους αποσπάσει αρκετά χρήματα, 5 λίρες Αγγλίας και χρυσαφικά!

Και όλα αυτά μέσα σε μια μέρα, την Τετάρτη (27/3). Ύστερα, λοιπόν, από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, οι απάτες αυτές εξιχνιάστηκαν και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 39χρονου. Σημειώνεται πως η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του ενώ κατασχέθηκαν κινητό και όχημα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι 24 ώρες ενός απατεώνα-Τα χρήματα σε κάδους απορριμμάτων
Αρχικά ο 39χρονος τηλεφώνησε σε 76χρονη από τον Βλαχιώτη και αφού προσποιήθηκε τον γιατρό, περιέγραψε πως φιλικό πρόσωπο τής ηλικιωμένης χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση και υπάρχει ανάγκη χρημάτων. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η ηλικιωμένη, ύστερα από υπόδειξη του τηλεφωνικού απατεώνα τοποθέτησε 3.000 ευρώ σε κάδο απορριμμάτων, απέναντι από τον ΙΝ Αγίου Νεκταρίου, στην περιοχή!

Αργότερα, την ίδια μέρα, έβαλε στο στόχαστρο 80χρονη κάτοικο Σκάλας, από την οποία με την ίδια μεθοδολογία, απέσπασε 500 ευρώ, 5 λίρες και κοσμήματα που είχαν τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων στο Φιλήσι.

Τέλος, από 95χρονο στην περιοχή τού Βλαχιώτη απέσπασε 3.000 ευρώ!

Προσοχή λοιπόν και επαγρύπνηση.