Αρχική Eπικαιρότητα Καλαμάτα: 80 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά στον Ταΰγετο – Παραμένουν...

Καλαμάτα: 80 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά στον Ταΰγετο – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Σε μερικό έλεγχο βρίσκεται από νωρίς το πρωί η φωτιά κοντά στον οικισμό Αράχωβα του Ταϋγέτου, που ξέσπασε νωρίς χθες το βράδυ.

Η κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή ήταν άμεση ενώ, εκτός των ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσαν από ολόκληρη την Πελοπόννησο, σημαντική ήταν και η παρουσία εθελοντών, τόσο της ΟΑΚ 4×4 Μεσσηνίας όσο και της ομάδας «Η Δημιοβίτισσα» από την περιοχή του Ελαιοχωρίου. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή και υδροφόρες αλλά και μηχανήματα έργου του δήμου Καλαμάτας, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Παντελή Δρούγα.

Καλαμάτα: 80 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η φωτιά στον Ταΰγετο – Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Η φωτιά, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, απείλησε τον οικισμό της Αράχωβας και οι 10 κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή τέθηκαν σε επιφυλακή, ώστε να μετακινηθούν με ειδικό μικρό λεωφορείο του δήμου Καλαμάτας, εφόσον χρειαζόταν, κάτι που τελικά δεν απαιτήθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έκαψε περίπου 80 στρέμματα δασικής έκτασης, σε περιοχή που είχε καεί ξανά, στη μεγάλη φωτιά του Ταϋγέτου τον Αύγουστο του 2007.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με οχήματα αλλά και πεζοπόρα τμήματα, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις. Παράλληλα, ερευνάται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Καλαμάτας το πώς ξεκίνησε η φωτιά, λίγο πριν τις 8 χθες το βράδυ.