Αρχική Ν. Αρκαδίας Γιάννης Παπαδάτος: “Κοινός μας στόχος η φροντίδα των αδέσποτων ζώων’’

Γιάννης Παπαδάτος: “Κοινός μας στόχος η φροντίδα των αδέσποτων ζώων’’

Ο Δήμος Τρίπολης διαθέτει ένα σύγχρονο καταφύγιο, οι υπάλληλοι του οποίου μεριμνούν για την φροντίδα, περίθαλψη και ομαλή διαβίωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Τα ζώα οδηγούνται στο καταφύγιο όπου υπάρχει μόνιμος κτηνίατρος, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, κατόπιν στειρώνονται, σημαίνονται με ηλεκτρονική σήμανση ως αδέσποτα και στη συνέχεια φιλοξενούνται στον χώρο του καταφυγίου. Παράλληλα, υπάρχει και συνεργασία με εξωτερικούς κτηνιάτρους, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Για την ορθή λειτουργία του καταφυγίου δεν επαρκούν μόνο οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοι σε αυτό, αλλά κάθε βοήθεια εθελοντή ή οργάνωσης αφού η γνώση και η συνεργασία των φορέων είναι πολύτιμη και διευκολύνουν την υλοποίηση του έργου μας. Η φροντίδα και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των ζώων αποτελεί μέλημά μας. Προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργούμε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, αφού η ευημερία των ζώων αποτελεί προτεραιότητά μας.

Η συνεργασία μας με την φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray” ήταν πολύτιμη για την έναρξη του εγχειρήματος μας, αφού η τεχνογνωσία που μας παρείχε υπήρξε καθοριστική στα πρώτα βήματά μας, την οποία συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε. Αναμφισβήτητα σε όλες τις συνεργασίες μπορεί να υπάρχουν προβλήματα και ίσως διαφωνίες, οι οποίες – αν οι συνθήκες το επιτρέπουν – μπορούν να υπερκεραστούν σε μια πιθανή μελλοντική συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε ειλικρινά την ανωτέρω φιλοζωική οργάνωση για την ουσιαστική βοήθειά της.

Ως δήμος συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία των αδέσποτων, η προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης δε σταματά, δεν εφησυχάζουμε καθόλου και συνεχίζουμε το έργο μας με τη βοήθεια όλων.