Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για...

Πάτρα: Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω καρναβαλικών εκδηλώσεων – Δεκάδες συλλήψεις ατόμων κυρίως για ναρκωτικές ουσίες και για βεγγαλικά

Σε 88 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στην Πάτρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, με σκοπό την αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παραεμπορίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, το διήμερο 16 και 17 Μαρτίου ελέγχθηκαν 1.848 άτομα, εκ των οποίων 213 προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα, όπου συνελήφθησαν τελικά 88 άτομα.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν 51 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών23 για υπαίθριο εμπόριο, αφού δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια, 11 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικώνένα άτομο για κλοπή και δύο ακόμη άτομα για παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 1.848 άτομα ελέγχθησαν μόνο το Σάββατο, ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους και σε 1.260 οχήματα. Έγιναν 213 προσαγωγές ατόμων στις αστυνομικές υπηρεσίες. Συνελήφθησαν 88 άτομα, από τα οποία: 51 άτομα για υποθέσεις ναρκωτικών, 23 άτομα για υπαίθριο εμπόριο στερούμενοι αδείας αρμόδιας αρχής, 11 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περι βεγγαλικών, 1 άτομο για κλοπή και 2 άτομα για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε δύο περιπτώσεις σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς ένας 39χρονος και ένας 34χρονος είχαν πάει στην Πάτρα, είχαν μισθώσει σπίτια και διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης αλλά και κάνναβης.

Μάλιστα ένας από τους δύο εντοπίστηκε την ώρα που παρέδιδε ναρκωτικές ουσίες σε δύο άλλα άτομα, ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκαν περίπου 160 γραμμάρια κοκαΐνης και 20 γραμμάρια κάνναβης.

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα συνεχιστούν και σήμερα, όπως επίσης και τα μέτρα της Τροχαίας στο οδικό δίκτυο για την ασφαλή αναχώρηση των επισκεπτών.