Αρχική Ν. Αρκαδίας Στο Παρθένι ο Πρέσβης της Ελβετίας μαζί με εμπειρογνώμονες | Στο επίκεντρο...

Στο Παρθένι ο Πρέσβης της Ελβετίας μαζί με εμπειρογνώμονες | Στο επίκεντρο η επαναλειτουργία της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Πρεσβεία της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/3/2024), στο Παρθένι, για τον σιδηρόδρομο.

Η Πρεσβεία έφερε πέντε πολύ σημαντικούς εμπειρογνώμονες από την Ελβετία για να μεταφέρουν τη τεχνογνωσία τους για το τρένο και πως το τρένο ως τουριστικό προϊόν μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Η Ειρήνη Φρεζάδου, Αρχιτέκτονας Πολεοδόμος, από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή στο ζήτημα της αναγέννησης του σιδηρόδρομου της Πελοποννήσου, από τρεις φορείς.

Το Πολυτεχνείο Ζυρίχης με τον φιλέλληνα Καθηγητή κ. Σολ,την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ήταν παρών ο Πρόεδρος Στάθης Ποταμίτης και παρούσα η Αντιπρόεδρος Λυδία Καρρά) και την Ελβετική Πρεσβεία με τον Πρέσβη κ. Stefan Esterman.

 Ο Πρόεδρος της κοινότητας Παρθενίου κ. Γιαννακόπουλος υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρέσβη της Ελβετίας ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν και μίλησε με θερμά λόγια για την ομορφιά του τόπου.

 Παρόντα ήταν και μέλη του Κινήματος για τη διάσωση και την επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου.