Αρχική Eπικαιρότητα Συμμετέχουν οι αγρότες στην 24ωρη πανεργατική απεργία

Συμμετέχουν οι αγρότες στην 24ωρη πανεργατική απεργία

Σήμερα Τετάρτη (28/2) οι αγρότες όλης της χώρας συμμετέχουν πολύμορφα σε όλη την χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία «εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλοντας τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους που εξεδόθη το βράδυ της Δευτέρας από την Πανελλαδική Επιτροπή μπλόκων. Επιστρέφουν στα χωράφια τους, ωστόσο «δεν υποχωρούν από τον αγώνα και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους», όπως επισημαίνουν.

Κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στη Λάρισα το μεσημέρι από τους Θεσσαλούς αγρότες

Αλλάζουν την μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες της Θεσσαλίας. Στην Καρδίτσα οι αγρότες αποχώρησαν από το μπλόκο του Ε65 και παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον Παλαμά και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό στις 11 Μαρτίου. Σήμερα οι Θεσσαλοί αγρότες συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στην μνήμη των θυμάτων στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη με συμβολική παρουσία με τρακτέρ στη συγκέντρωση και στη συνέχεια στην πορεία προς το σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, όπου θα πραγματοποιήσουν και κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής το μεσημέρι.

Ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 10 Μαρτίου στον εορτασμό του Κιλελέρ για να «τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

Δίνουν το «παρών» με τα τρακτέρ τους στις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Αχαΐας

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, θα δώσουν, το «παρών», στις σημερινές κινητοποιήσεις, στην Πάτρα και στο Αίγιο, οι αγρότες της Αχαΐας.

Οι αγρότες του Ερυμάνθου, της Ωλενίας και της Δυτικής Αχαΐας, θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί από το μπλόκο του Κουρλαμπά και θα μεταβούν στην Πάτρα, όπου θα λάβουν μέρος στη πορεία που έχει προγραμματιστεί από συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών.

Η πορεία στο Αίγιο

Οι αγρότες του συλλόγου Αιγιάλειας «Μπακόπουλος Ντρίνιας» θα μεταβούν, στις 10 το πρωί, στην πλατεία του Αιγίου και θα συμμετάσχουν στην πορεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας επιτροπής μπλόκων

«Την Τρίτη 27/2 επιστρέφουμε στα χωριά μας οργανωμένα και συντονισμένα σε όλη τη χώρα με το κεφάλι ψηλά, περήφανοι για τον αγώνα μας, ο οποίος συνεχίζεται με διάφορες μορφές. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αδιαλλαξία της και την προειδοποιούμε ότι θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της.

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη 28/2 συμμετέχουμε πολύμορφα σε όλη την χώρα στην 24ωρη πανεργατική απεργία εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη μας και καταγγέλλουμε τις προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη ένα χρόνο αργότερα.

Δίνουμε νέο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι για να τιμήσουμε αγωνιστικά την 114η επέτειο του Κιλελέρ, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπορούμε να παράγουμε για μας και για όλο το λαό μας».