Αρχική Ν. Αχαΐας Πάτρα: Καρναβαλιάδα 2004 με τον 59ο κρυμμένο θησαυρό στην Πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Καρναβαλιάδα 2004 με τον 59ο κρυμμένο θησαυρό στην Πλατεία Γεωργίου

Αντιπροσωπείες από καρναβαλικά πληρώματα με λάβαρα στα χέρια και έχοντας περπατήσει στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου φτάνουν στην πλατεία Γεωργίου μπροστά στο ιστορικό θέατρο Απόλλων και δηλώνουν συμμετοχή.

Οποία ομάδα κερδίσει παίρνει βαθμούς. Το παιχνίδι πρωτοξεκίνησε το 1966 από τον Νίκο Μαστοράκη και είναι συνυφασμένο με το πατρινό καρναβάλι.

Σε σχετική ανακοίνωση του Πατρινού Καρναβαλιού προς τους κυνηγούς του θησαυρού αναφέρεται:

Αγαπητοί κυνηγοί,

Με κάθε καρναβαλική επισημότητα, σας προσκαλούμε την Κυριακή στην Πλατεία Γεωργίου Α’, όπου θα λάβουν χώρα οι Καρναβαλικοί Ολυμπιακοί Αγώνες του σωτήριου έτους 2024

Αν φτάσατε ως εδώ και δεν έχετε πέσει στο έδαφος για τα πρώτα push-ups, ξανασκεφτείτε το! Ξεκινήστε προθέρμανση, επιστρατεύστε νου και σώμα, γιατί προβλέπεται ημέρα καρναβαλικού ιδρώτα κι ευ καρναβαλίζεσθε.

Kαι μην ξεχνιόμαστε… Ευγενή άμιλλα ε;;;

Carnival Flag Parade: Τους αγώνες, θα ανοίξει η παρέλαση των αντιπροσωπειών των πληρωμάτων. Για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης, το ραντεβού για όσους παρελάσουν μετατίθεται στις 11 το πρωί, στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Ρήγα Φερραίου. Θα σας περιμένουν εκεί άτομα από την οργανωτική ομάδα. Η πορεία της παρέλασης θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο και θα καταλήξει στην Πλατεία Γεωργίου Α’ μέσω της οδού Γεροκωστοπούλου. Όταν τα πληρώματα εισέλθουν στην πλατεία, αφού πραγματοποιήσουν πανηγυρικά το γύρο, θα σταματήσουν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο “Απόλλων”, όπου θα είναι στημένη η γραμματεία για τις εγγραφές στην Καρναβαλιάδα 2024. Θα ακολουθήσει κλήρωση για τη σειρά συμμετοχής.

Για τις ανάγκες της παρέλασης, κάθε πλήρωμα θα πρέπει να έχει κατασκευάσει το δικό του, αυτοσχέδιο λάβαρο. (ΒΑΘΜΟΙ 10)

Η συμμετοχή στη Φάση Πλατείας απαιτεί minimum 4 άτομα από κάθε πλήρωμα.

Ελάτε με το… (καρναβαλικό) πάσο σας.

Για όσα πληρώματα δεν παρέλαβαν τη σακούλα τους το προηγούμενο Σάββατο στη Ρήγα Φερραίου, θα υπάρχουν σακούλες στη γραμματεία των αγώνων.

Εκεί θα μπορείτε να παραλάβετε και τα ΦΕΡΤΕ του πρώτου κοντρόλ “Τ’ Αγιαντωνιού”, ήτοι ροκάνες, ρόπαλα και σφυρίχτρες.

ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ: 200