Αρχική Περ. Πελοποννήσου Προσοχή: Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Κορινθία, Λακωνία και Αργολίδα

Προσοχή: Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Κορινθία, Λακωνία και Αργολίδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ανάμεσα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας και του καπιταλισμού των Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή. Η φωτιά έκαψε καλαμιές και αλμυρίκια ενώ κινδύνεψε και ο καταυλισμός των Ρομά. Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από το Ναύπλιο και το Άργος. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Περιφερειακή Ενότητα της Λακωνίας, για την Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023.

Σύμφωνα με το χάρτη της πρόβλεψης του κινδύνου, που εκδίδει η γενική γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας, του Υπουργείου της Κλιματικής Κρίσης και της Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, δασικής πυρκαγιάς, κατηγορίας 3, για τους δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Μονεμβασίας, Σπάρτης και Ελαφονήσου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.

Η Π.Ε. Λακωνίας, ενημερώνει το κοινό, ότι τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης είναι 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης) και 199 (Πυροσβεστικό Σώμα).

Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, στους δήμους Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα, Σπάρτης και Μονεμβασίας που αναφέρονται από σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας.

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια | Ολοκληρώθηκαν έργα σε 4 δρόμους της Γορτυνίας
Επόμενο άρθροΜαθητές από την Πράγα επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο