Αρχική Eπικαιρότητα Νέα ελπίδα για τη θεραπεία του καρκίνου στον πνεύμονα: «Εντυπωσιακά αποτελέσματα» σε...

Νέα ελπίδα για τη θεραπεία του καρκίνου στον πνεύμονα: «Εντυπωσιακά αποτελέσματα» σε κλινικές δοκιμές φαρμάκου

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, με περίπου 1,8 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Τα ποσοστά επιβίωσης των ατόμων με προχωρημένες μορφές της νόσου, όπου οι όγκοι έχουν εξαπλωθεί, είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Αγγλία: Χιλιάδες ασθενείς θα λάβουν εξατομικευμένα εμβόλια για τον καρκίνο -Ο πρώτος που εμβολιάστηκε
Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς (60%) που διαγνώστηκαν με προχωρημένες μορφές καρκίνου του πνεύμονα και έλαβαν λορλατινίμπη ήταν ακόμη ζωντανοί πέντε χρόνια αργότερα χωρίς εξέλιξη της νόσου τους, όπως έδειξαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο. Το ποσοστό ήταν 8% σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με ένα τυπικό φάρμακο, σύμφωνα με τη μελέτη, όπως έραψε ο Guardian.

Η νέα μελέτη για φάρμακο για τον καρκίνο στον πνεύμονα
Eίναι τα μεγαλύτερα αποτελέσματα επιβίωσης χωρίς εξέλιξη (PFS) που έχουν καταγραφεί ποτέ σε ασθενείς με μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα, την πιο συχνή μορφή της νόσου παγκοσμίως. Παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (Asco) στο Σικάγο την Παρασκευή.

«Εξ όσων γνωρίζουμε, τα αποτελέσματα αυτά είναι πρωτοφανή», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δρ Μπέντζαμιν Σόλομον, ιατρικός ογκολόγος στο Κέντρο Καρκίνου Peter MacCallum στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.iefimerida.gr πατώντας εδώ