Αρχική Περ. Πελοποννήσου Οι εκλεγμένοι βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο ανήκουν στο μπλοκ του Σαμαρά...

Οι εκλεγμένοι βουλευτές της ΝΔ στην Πελοπόννησο ανήκουν στο μπλοκ του Σαμαρά ή είναι με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη;

Οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες που αφορούν την επιλογή του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου από την Νέα Δημοκρατία μας έχει βάλει σε πολλές σκέψεις και ταυτόχρονα κάνουμε και μία μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα. Το όνομα που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες, του επιχειρηματία Δημήτρη Πτωχού, είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες καθαρή επιλογή του Αντώνη Σαμαρά που είναι στενός συνεργάτης και φίλος του (υπάρχουν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι είναι και κουμπάροι).
Το ζητούμενο τις τελευταίες ώρες είναι η στάση των βουλευτών των πέντε νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου απέναντι σε αυτό το φημολογούμενο σκάνδαλο που θα στοιχίσει τόσο στην Νέα Δημοκρατία όσο και στους πολίτες και αυτό είναι και το σοβαρότερο.
Οι 10 εκλεγμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (εξαιρούμε βεβαίως τον Αντώνη Σαμαρά) δεν έχουν ανοιχτά τουλάχιστον εκφράσει την δυσαρέσκειά τους για την επιλογή Πτωχού αλλά και την στήριξή τους στους δυνατούς Νίκα ή Βλάση. Είναι απορίας άξιο αυτό που συμβαίνει και που θεωρούμε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πανίσχυροι βουλευτές μας έχουν μείνει πίσω στην εξέλιξη και στην πρόοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μήπως ανήκουν στο λεγόμενο “μπλοκ του Σαμαρά” που αποτελεί μόνιμο βραχνά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση; Μήπως οι αποφάσεις και οι ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού αποτελούν για εκείνους ευαγγέλιο;
Γιατί δεν βγαίνουν επίσημα να διεκδικήσουν αυτόν που θα φτάσει την Πελοπόννησο εκεί που της αξίζει;
Τελικά στηρίζουν τον Πρωθυπουργό και το κυβερνητικό έργο ή το παλιό σύστημα του Αντώνη Σαμαρά που καταρρέει κάθε μέρα και περισσότερο μέχρι να εξαφανιστεί; Γιατί αυτό που είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ότι θα στηρίξει τους εν ενεργεία Περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας.
Είμαστε πολύ “μικροί” για να περιμένουμε απαντήσεις αλλά όπως είπε και ο Νίκος Καζαντζάκης :  «Να αγαπάς την ευθύνη να λες μπορώ εγώ μόνος μου  να αλλάξω τον κόσμο. Αν χαθεί εγώ θα φταίω.»
* Φυσικά από τους 10 θα εξαιρέσουμε και τον Κώστα Βλάση που υπέστη βαρύτατη ταλαιπωρία με την διάθεση της κυβέρνησης να αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας και τελικά με συνοπτικές διαδικασίες από κυβερνητικούς (και όχι από τον Πρωθυπουργό) το τελείωσουν για τα μάτια του Πτωχού ………
Σ.Μπαλή