Αρχική Περ. Πελοποννήσου Το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου είναι και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων

Το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου είναι και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πανεπιστημίων

Μία νέα εποχή ξεκινάει για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αφού από σήμερα είναι και επίσημα μέλος της οικογένειας των ευρωπαϊκών συμμαχιών πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε πριν λίγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία Eunice European University, the European University for Customised Education, που έχει πλέον ως μέλη της 10 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια – ανάμεσά τους και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – επιλέχθηκε για να συνεχίσει την ανάπτυξή της.

Με όραμα το μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής εμπειρίας τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς και ερευνητές σε ευρωπαϊκή κλίμακα, τα πανεπιστήμια – μέλη της EUNICE αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε εξατομικευμένα εκπαιδευτικά μονοπάτια, να προωθήσουμε την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ του προσωπικού, να προωθήσουμε τη διεπιστημονική έρευνα και να εφαρμόσουμε εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που αντιμετωπίζουν παγκόσμιες προκλήσεις, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν περιφερειακά κοινωνικο-οικονομικά ζητήματα.

Συγχαρητήρια στην Ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τη συμβολή της στην επιτυχία αυτή.