Αρχική Ν. Ηλείας Έστησε δεξαμενή για να ποτίζει τη χασισοφυτεία του στην Αμαλιάδα

Έστησε δεξαμενή για να ποτίζει τη χασισοφυτεία του στην Αμαλιάδα

Σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που ήταν καλά κρυμμένοι σε δύσβατο σημείο μιας αγροτικής περιοχής στην Αμαλιάδα, καλλιεργούσε χασισοφυτεία ένας Έλληνας ο οποίος μάλιστα είχε στήει και μια αυτοσχέδια επίγεια δεξαμενή για να εξασφαλίζει το πότισμα των δενδρυλλίων.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας που έκαναν έρευνα, το απόγευμα της Τρίτης, ανακάλυψαν την φυτεία με τα 27 δενδρύλλια κάνναβης το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα 2,50 μέτρα και την δεξαμενή και πέρασαν χειροπέδες στον καλλιεργητή. Σε βάρος του δράστη, πάνω στον οποίο κατασχέθηκαν και επτά γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Ζευγάρι καλλιεργούσε χασισόδεντρα

Ένας αλλοδαπός και μία Ελληνίδα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας μετά από έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι τους σε περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς διαπιστώθηκε ότι στον περιφραγμένο χώρο της αυλής καλλιεργούσαν δυο δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός μέτρου και 64 εκατοστών και μέσα σε γλάστρα άλλο ένα ύψους 17 εκατοστών. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με την κατηγορία της καλλιέργειας ναρκωτικών.