Αρχική Eπικαιρότητα Εκλογές 2023: Χωρίς διόδια η Αττική Οδός και οι αυτοκινητόδρομοι για τους...

Εκλογές 2023: Χωρίς διόδια η Αττική Οδός και οι αυτοκινητόδρομοι για τους ετεροδημότες – Δείτε βίντεο

Η μετακίνηση των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών 2023 έχει ξεκινήσει και όπως έχει οριστεί η διέλευση σε αυτοκινητόδρομους της χώρας θα γίνεται με ελεύθερα διόδια για τη διευκόλυνση των εκλογέων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Οι ελεύθερες διελεύσεις από τους σταθμούς όλων των διοδίων της χώρας θα ισχύσουν από τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο 20 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, την επομένη μέρα δηλαδή των εκλογών 2023.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει στις 00:01 του Σαββάτου 20 Μαΐου.

Χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις αυτοκινήτων και δικύκλων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας:

-Αττική Οδός.

-Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,
-Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,

-Ιόνια οδός
-Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,
-Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,
-Εγνατία Οδός

Ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, η είσπραξη διοδίων τελών έχει ήδη ανασταλεί από την Πέμπτη έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου στις 24:00μ.μ.. Η διέλευση χωρίς την επιβολή του αντιτίμου των διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του δικαστικού αντιπροσώπου καθώς και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Εκλογές 2023: Αναχωρούν οι ετεροδημότες

Την ίδια στιγμή γεμάτα αναχωρούν και τα λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού με τους ετεροδημότες να εγκαταλείπουν μαζικά την Αττική για την ψήφο της Κυριακής.

Επίσης συνολικά 15 μεγάλα πλοία αναχωρούν σήμερα από τον Πειραιά όπου τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται ανά μία ώρα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Λιμενικών 20.000 άτομα αναμένεται να ταξιδέψουν σήμερα Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

Συνηθίζεται οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια να αποζημιώνονται από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.