Αρχική Ν. Κορινθίας Χρ.Δήμας: «Μήνυμα νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου από το Ξυλόκαστρο.»

Χρ.Δήμας: «Μήνυμα νίκης στις εκλογές της 21ης Μαΐου από το Ξυλόκαστρο.»

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην ΚορινθίαΧρίστος Δήμας, πραγματοποίησε χθες κεντρική ομιλία στο Ξυλόκαστρο, λίγες ημέρες πριν τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Δήμας, ευχαρίστησε τους πολίτες για την δυναμική τους παρουσία στην εκδήλωση, οι οποίοι έστειλαν μήνυμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία, από το θέατρο «Άγγελος Σικελιανός.»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε το κυβερνητικό έργο, μίλησε για την πρόοδο της Ελληνικής οικονομίας, τα εθνικά θέματα, τις παρεμβάσεις για τους αγρότες και για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ειδικότερα στις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που επετεύχθησαν στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Ο κ. Δήμας μίλησε -μεταξύ άλλων- για τα νέα έργα υποδομής στην ευρύτερη περιοχή, τις επενδύσεις, τις ευκαιρίες και για όσα σχεδιάζονται για την επόμενη ημέρα για τους πολίτες.

Λίγο νωρίτερα, πραγματοποίησε επίσκεψη σε Μπολάτι και Βραχάτι, όπου συζήτησε με τους πολίτες για το διακύβευμα των εκλογών, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα θέματα εθνικής άμυνας, τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους αγρότες και για τα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας και τις τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο κ. Δήμας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του, με την παρουσία της SBMT Racing Team του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου στην ομιλία του, η οποία έχει κερδίσει πληθώρα διακρίσεων και κατέχει ισχυρή θέση ανάμεσα στις κορυφαίες λυκειακές ομάδες του κόσμου!

Βασικά σημεία από την ομιλία του Χρίστου Δήμα στο Ξυλόκαστρο:

«Πριν από τέσσερα χρόνια με τιμήσατε ξανά με την ψήφο σας, ώστε να εκπροσωπήσω εσάς και την Κορινθία στο Εθνικό Κοινοβούλιο. Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μου εμπιστεύθηκε από την πρώτη ημέρα τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων με σκοπό να συμβάλλω στην οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας.

Πραγματοποιήσαμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και σήμερα η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα σε σχέση με το 2019, ισχυρότερη οικονομικά, κοινωνικά και διπλωματικά.

√ Πετύχαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επιδόσεις ανάπτυξης υπερδιπλάσιες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Συγκεκριμένα στον τομέα μου, στην Έρευνα και στην Καινοτομία η Ελλάδα το 2023 έφτασε στη πρώτη θέση της Ευρώπης στο ρυθμό βελτίωσης της καινοτομίας.

√  Δημιουργήσαμε σχεδόν 300.000 θέσεις εργασίας, μειώνοντας την ανεργία κατά επτά μονάδες. Στόχος μας οι νέοι άνθρωποι να έχουν την επιλογή να παραμείνουν στον τόπο τους και να πραγματοποιούν εδώ τα όνειρα τους.

√ Αυξήσαμε τον βασικό μισθό κατά 20% και μειώσαμε ταυτόχρονα πενήντα έξι (56) φόρους.

√ Στηρίξαμε τα νοικοκυριά, τους αγρότες και τις επιχειρήσεις που δοκιμάστηκαν, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις όπως την πανδημία, τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

√ Θωρακίζουμε αποφασιστικά τα σύνορά μας στον Έβρο και στο Αιγαίο και ξαναδώσαμε στην Ελλάδα το διεθνές κύρος που της αξίζει.

√ Μειώσαμε τη γραφειοκρατία και τις ουρές στο δημόσιο αξιοποιώντας τη τεχνολογία.
Στην Κορινθία, σημαντικά έργα υποδομών ολοκληρώθηκαν, άλλα προχωρούν και νέα σχεδιάζονται. Επενδύσεις, εγχώριες και διεθνείς, δημιουργούν όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας ανοίγοντας νέες προοπτικές.

Θα ήθελα κλείνοντας, να σας ζητήσω να με τιμήσετε  με την ψήφο σας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ώστε να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη και να συνεχίσουμε την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κορινθία.»