Αρχική Eπικαιρότητα Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μαθητές τίμησαν την τραγωδία στα Τέμπη με πένθιμα σύμβολα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μαθητές τίμησαν την τραγωδία στα Τέμπη με πένθιμα σύμβολα

Με μαύρα περιβραχιόνια και άλλα πένθιμα σύμβολα συμμετείχαν πολλοί μαθητές στις παρελάσεις της περιφέρειας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν ξεχνάνε την τραγωδία στα Τέμπη και ότι θέλουν να τιμήσουν τους ανθρώπους που χάθηκαν.

Οι μαθητές στη Λάρισα φόρεσαν κονκάρδες που έγραφαν «στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή 28/2/ 2023 ήταν έγκλημα» και μαύρα περιβραχιόνια» αλλά και μαύρα περιβραχιόνια στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, τιμώντας έτσι τους νεκρούς της τραγωδίας στα Τέμπη.

«Είναι μία μέρα που θα πρέπει να τιμήσουμε και τα θύματα των Τεμπών, τραγικό αίσθημα για όλους μας, είμαστε στεναχωρημένοι όλοι πάρα πολύ», δήλωσαν οι μαθητές και μεταδίδει η ΕΡΤ, μετά το πέρας της παρέλασης.

Άλλωστε, με τα μαύρα περιβραχιόνια, οι μαθητές της Λάρισας τίμησαν και την 20χρονη φοιτήτρια Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Κλαούντια Λάτα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η Κλαούντια που πέθανε, ήταν στο σχολείο μας δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο και λυπόμαστε πάρα πολύ για το συμβάν», τόνισαν οι μαθητές, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μαύρα μπαλόνια και περιβραχιόνια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας

Μαύρα μπαλόνια κρατούσαν οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα μέλη φοιτητικών συλλόγων ενώ αυτοί της Σάμου έκαναν παρέλαση φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής για τους νεκρούς στα Τέμπη.

Το 1ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο της Μυτιλήνης συμμετείχε στην παρέλαση με πένθιμη κορδέλα στο πέτο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από το stonisi.gr.

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης οι μαθητές πολλών Γυμνασίων και Λυκείων έκαναν παρέλαση φορώντας μαύρη κορδέλα στο πέτο και μαύρα περιβραχιόνια, δηλώνοντας ηχηρά το πένθος και την θλίψη που αισθάνονται για τα Τέμπη, όπως αναφέρει το cretapost.gr.