Αρχική Eπικαιρότητα Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα – Πόσοι τουρίστες θα έρθουν μέσα...

Ξεκίνησε η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα – Πόσοι τουρίστες θα έρθουν μέσα στον Μάρτιο

Στα αεροδρόμια των κυριότερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας υποδέχονται τις τελευταίες ημέρες τους πρώτους τουρίστες της φετινής σεζόν, που φτάνουν στη χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους. Σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Χαλκιδική και αλλού ξενοδόχοι και τοπικές αρχές καλωσορίζουν τους Ευρωπαίους κυρίως ταξιδιώτες που κάνουν ποδαρικό στον τόπο τους.

Ένας μικρός αριθμός ξενοδοχείων έχει ήδη ανοίξει για να εξυπηρετήσουν τους πρώτους επισκέπτες, ενώ σταδιακά μέχρι τα μέσα Απριλίου θα ανοίξουν οι περισσότερες μονάδες στους κύριους προορισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς πλέον συμπεριλαμβάνεται και η Σαντορίνη, το μόνο νησί στις Κυκλάδες που έχει ήδη ξεκινήσει τη σεζόν του, ενώ ακόμα και η Μύκονος, όπως και η Πάρος κλπ, θα ανοίξουν από τα μέσα έως και τα τέλη Μαίου.

Η αεροπορική εταιρεία easyJet, κήρυξε την έναρξη της δικής της καλοκαιρινής σεζόν με μια πτήση στη Ρόδο πριν λίγες ημέρες, με τους ταξιδιώτες να τυγχάνουν θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο με παραδοσιακό συγκρότημα μουσικής και κεράσματα. Το Σαββατοκύριακο που μόλις μας πέρασε, η εταιρεία έφερε και τους πρώτους τουρίστες στη Σαντορίνη. Η easyJet επέκτεινε από φέτος την τουριστική της σεζόν, θέλοντας να «ανοίγει» το καλοκαίρι σε διάφορους προορισμούς. Στα προγράμματα της μάλιστα, λόγω της υψηλής ζήτησης πρόσθεσε από 30 ξενοδοχεία τους τελευταίους δύο μήνες, με σχέδια να προσθέσει περισσότερα από άλλα 50.

Εκπτώσεις για ξενοδοχεία και στην Ελλάδα Jet2holidays

Η Jet2holidays ανακοίνωσε ότι προσφέρει σε ανεξάρτητους τουριστικούς πράκτορες μια σειρά εκπτώσεων σε περισσότερα από 600 ξενοδοχεία για διακοπές τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Πρόκειται για την ανοιξιάτικη πρωτοβουλία της εταιρείας Big Spring Sale. Κάποιες από τις διαθέσιμες προσφορές περιλαμβάνουν έκπτωση 50% στο Ammoa Luxury Hotel and Spa Resort στη Χαλκιδική, αλλά και 45% έκπτωση στο Lindian Village Rhodes Beach Resort.

Πόσοι τουρίστες θα έρθουν το Μάρτιο στην Ελλάδα

Οι περισσότεροι κύριοι προορισμοί της Ελλάδας υποδέχονται τουρίστες με απευθείας αεροπορικές πτήσεις από τα μέσα Μαρτίου. Σύμφωνα με το recovery tracker του ΙΝΣΕΤΕ, μέσα στο Μάρτιο αναμένονται πάνω από ένα εκατομμύρια ξένοι ταξιδιώτες σύμφωνα με τις προγραμματισμένες θέσεις.