Αρχική Ν. Λακωνίας Λεηλασίες χιλιάδων ευρώ σε Ευρώτα και Σπάρτη

Λεηλασίες χιλιάδων ευρώ σε Ευρώτα και Σπάρτη

Δύο νεαροί κρύβονταν πίσω από τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα. Μετά από επιχείρηση των Αρχών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας, συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης (8/3) ένας 17χρονος Ρομά, ενώ αναζητείται ο 18χρονος συνεργός του.

Το «άγουρο» δίδυμο των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΛΤ», φέρεται να αφαίρεσε από κατοικία στη Σκάλα χρυσαφικά αξίας 9.000 ευρώ, καθώς και κινητά τηλέφωνα. Σε άλλη περίπτωση, επίσης στην περιοχή Σκάλας, πήραν από σπίτι κοσμήματα απροσδιορίστου αξίας και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, εισέβαλαν και σε άλλο οίκημα, όπου όμως δεν κατόρθωσαν να αποσπάσουν αντικείμενα αξίας, ωστόσο προκάλεσαν φθορές. Επιπλέον, ενέχονται και σε διάρρηξη σταθμευμένου οχήματος στο Περιστέρι Δ. Ευρώτα, όπου έσπασαν ένα τζάμι, ενώ παραβίασαν και το πορτ-μπαγκάζ αφαιρώντας μία ρεζέρβα.

Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή των Αμυκλών, ωστόσο δεν βρέθηκαν τα κλοπιμαία.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα.

«Ντου» στις Αμύκλες
Εξάλλου, στην περιοχή των Αμυκλών, στα χέρια των Αρχών έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης (9/3) άλλοι δύο Ρομά, ηλικίας 16 και 17 ετών, οι οποίοι φέρονται να προέβησαν σε τρεις διαρρήξεις-κλοπές στην ίδια περιοχή.

Στη μία περίπτωση «μπούκαραν» σε οικία των Αμυκλών, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ και είδη ρουχισμού, ενώ δεν έμειναν μόνο εκεί, καθώς όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, στο διάστημα από 1 έως 4 Μαρτίου, «άνοιξαν» άλλα δύο σπίτια στις Αμύκλες. Συνολικά, από αμφότερους τους στόχους τους, βούτηξαν χρυσαφικά και χρήματα τουλάχιστον 900 ευρώ, ενώ δεν δίστασαν να ξηλώσουν μέχρι και είδη μπάνιου, όπως για παράδειγμα μία… βρύση.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.