Αρχική Eπικαιρότητα Παύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη (02.03.2023) θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα πρέπει να μετέχει και ο Παύλος Πολάκης, καθώς είναι μέλος του Οργάνου. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η τυπική έγκριση της απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο Πολάκη και στη συνέχεια θα συγκληθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας για να αποφασίσει τι θα γίνει με τον βουλευτή Χανίων.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε επί περίπου τέσσερις ώρες για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, μετά την επίμαχη ανάρτηση της Κυριακής που οδήγησε στην αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνέδριο για την Υγεία, τόνισε ότι “εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη. Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Εχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου, αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα”.