Αρχική Ν. Μεσσηνίας Καλαμάτα: Αγρότες “εισέβαλαν” με τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία

Καλαμάτα: Αγρότες “εισέβαλαν” με τρακτέρ στην Κεντρική Πλατεία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσηνίας, διαμαρτυρόμενοι για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σήμερα Δευτέρα (13/2) το μεσημέρι, “εισέβαλαν” με τα τρακτέρ του στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας, όπου παρέμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια βρέθηκαν στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Αρτέμιδος, όπου πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας.

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις συμμετείχαν οι αγροτικοί σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού καθώς και αντιπροσωπεία από αγρότες από τις περιοχές της Τριφυλίας.

Οι αγρότες της Μεσσηνίας διαμαρτύρονται για την συρρίκνωση του εισοδήματος τους, ως απόρροια του αυξημένου κόστους παραγωγής που φέρνει η ενεργειακή κρίση, τις συνεχείς ανατιμήσεις στα αγροτικά εφόδια, τις αυξήσεις κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, την έλλειψη εργατικού δυναμικού, αλλά και την κατιούσα που έχουν πάρει οι τιμές των αγροτικών προϊόντων για τον παραγωγό και τέλος για την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου του ΕΛΓΑ αναφορικά με την πλήρη αποζημίωση των ζημιών και η αύξηση του αφορολόγητου.