Αρχική Eπικαιρότητα Στο “τραπέζι” η ένταξη των νέων κτηνοτρόφων στις αποζημιώσεις

Στο “τραπέζι” η ένταξη των νέων κτηνοτρόφων στις αποζημιώσεις

Το εν λόγω μέτρο αφορά την έκτακτη στήριξη ύψους 89 εκατ. ευρώ προς τους κτηνοτρόφους που πλήττονται από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό παραμένει το ζήτημα των νεοεισερχόμενων στο επάγγελμα κτηνοτρόφων, όσων δηλαδή έκαναν έναρξη εργασιών το 2021. Το γεγονός πως αυτοί δεν εμφανίζουν εισόδημα από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στην εφορία το έτος 2020 είχε ως συνέπεια να βρεθούν εκτός των πινάκων και να μη δικαιούνται τις ενισχύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε καινούργια πρωτοβουλία που με ανάλογη διαδικασία θα δίνει λύση και σε αυτό το ζήτημα, επιτρέποντας στους νέους παραγωγούς να λάβουν και αυτοί την χρηματοδότηση της Πολιτείας.

«Έχει γίνει γνωστό στο ΥΠΑΑΤ το αίτημα να συμπεριληφθούν στο μέτρο και όσοι κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους το 2021, δηλαδή οι νεοεισερχόμενοι και μελετάμε το ζήτημα σύντομα θα προχωρήσουμε σε ανακοίνωση και λύσεις. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς», επισήμανε σχετικά ο κ. Στύλιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ot.gr 

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του 112 σε περιοχές της Κορινθίας
Επόμενο άρθροΚλειστά αύριο όλα τα σχολεία στο Δήμο Σικυωνίων