Αρχική Ν. Ηλείας Καταγγελία: Χωρίς κανέναν γιατρό για 10 ώρες έμεινε το νοσοκομείο Πύργου

Καταγγελία: Χωρίς κανέναν γιατρό για 10 ώρες έμεινε το νοσοκομείο Πύργου

Σε μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ).

Σύμφωνα με αυτή την καταγγελία, οι ασθενείς στο νοσοκομείο του Πύργου παρέμειναν χωρίς γιατρό για… 10 ώρες!

Τι αναφέρει η ΕΙΝΑ

«Αποκορύφωμα της τραγικής κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι για 10 σχεδόν ώρες έμεινε χωρίς καθόλου γιατρό η εφημερία της παθολογικής την Τρίτη 15 Νοεμβρίου μετά την κατάρρευση και την εισαγωγή στην Καρδιολογική κλινική του συντονιστή διευθυντή της Παθολογικής, με αποτέλεσμα να καλείται να εφημερεύσει επειγόντως αυθημερόν συνάδελφος από το ΓΝ Αιγίου, νοσοκομείο στο οποίο οι γιατροί, που μεταφέρονται από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να εφημερεύσουν εκεί, είναι περισσότεροι από τους γιατρούς με οργανική θέση!» αναφέρει η ΕΙΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ιστοσελίδων

Η ΕΙΝΑ προσθέτει επίσης: «Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες η «λειτουργία» της παθολογικής «κλινικής» είναι πιο επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους πολίτες της Ηλείας από τη μη λειτουργία της».

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών εκτιμούν πώς «με βάση τις τελευταίες εξελίξεις και τις άδειες του συντονιστή διευθυντή και αναπληρωτή συντονιστή διευθυντή της Παθολογικής «κλινικής» του ΓΝ Πύργου (των μοναδικών δηλαδή παθολόγων που έχουν απομείνει, που και αυτοί είναι μετακινημένοι από άλλες δομές υγείας) δεν υπάρχει λόγος να μεταφέρονται εκεί με κίνδυνο της ζωής τους οι συνάδελφοι παθολόγοι από την Πάτρα και την Τρίπολη, για να προσφέρουν υπηρεσίες σε μια κλινική που δεν υφίσταται».

Το νοσοκομείο Πύργου επιβεβαιώνει

Η διοίκηση της ΕΙΝΑ με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας, τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και στους διοικητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και του «Αγίου Ανδρέα», σημειώνει: «Τις λύσεις για το σημερινό αδιέξοδο τις έχουμε περιγράψει πολλαπλές φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές. Τις αγνοήσατε. Οφείλετε να απολογηθείτε για το γιατί στην τοπική κοινωνία. Την ευθύνη για τη διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών λόγω της δικής σας αδιαφορίας, δεν θα την αναλάβουν οι συνάδελφοί μας.
Καλούμε τους συναδέλφους παθολόγους να αρνηθούν με κάθε μέσο και τρόπο να εκτελούν τα παράνομα “εντέλλεσθε” μετακινήσεων από 1η Δεκέμβρη προς την Παθολογική “κλινική” του ΓΝ Πύργου».

Ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου, Σπύρος Πολίτης, επιβεβαίωσε το γεγονός της κατάρρευσης του συντονιστή διευθυντή αναφέροντας: «η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους δεν προέκυψε σήμερα. Εμείς προσπαθούμε με τη συνδρομή του υπουργείου Υγείας, του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη» και προσθέτει: «Σε αυτό βοηθούν καθοριστικά οι γιατροί που έχουν την καλή διάθεση και έρχονται και καλύπτουν εφημερίες στο νοσοκομείο μας. Αύριο επιστρέφει ο συντονιστής διευθυντής από την άδειά του και πιστεύω ότι με τη συνδρομή των γιατρών από τα άλλα νοσοκομεία θα συνεχίζουμε να καλύπτουμε τους ασθενείς μας μέχρι να δοθεί μόνιμη λύση».

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης καταδικάζει τη δηλητηρίαση αδέσποτων ζώων
Επόμενο άρθροΤουρισμός για Όλους: Έρχεται νέο voucher χειμερινών διακοπών αξίας 150 ευρώ