Αρχική Ν. Ηλείας Νοσοκομείο Πύργου: Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρό – “Στηρίζουμε το προσωπικό” αναφέρει...

Νοσοκομείο Πύργου: Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρό – “Στηρίζουμε το προσωπικό” αναφέρει η διοίκηση

Διατεθειμένη να κινηθεί νομικά κατά το συνοδού ασθενούς που επιτέθηκε σε γιατρό στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, είναι η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, του νοσοκομείου και επενέβησαν τόσο το προσωπικό φύλαξης όσο και οι αστυνομικοί της Δίας, οδηγώντας τους δύο εμπλεκόμενους στο επεισόδιο στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας από χωριό του Κάμπου, είχε συνοδεύσει τον πατέρα του που παρουσίαζε συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο από προχθές. Αφότου αποχώρησαν απέμενε να παραλάβουν κάποιες εξετάσεις, όπου ο γιος μετέβη χθες να πάρει.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, άγνωστο γιατί επικράτησε ένταση όταν ο γιος πήγε να πάρει τις εξετάσεις και σύμφωνα με μαρτυρίες απώθησε την γιατρό που είχε εφημερία από την προηγούμενη ημέρα, η οποία και έπεσε στο πάτωμα.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, όπου όπως αναφέρει “…καταδικάζει οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος γιατρών και γενικότερα εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας από οιονδήποτε. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην ιατρό για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε από συνοδό ασθενούς.  Γιατροί και προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για την κάλυψη των τεράστιων κενών του συστήματος υγείας και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ξεσπά εις βάρος τους”.

Από την πλευρά της διοίκησης ο νέος διοικητής Σπύρος Πολίτης, μιλώντας στο ilialive.gr ήταν ξεκάθαρος ως προς την στήριξη προς το προσωπικό. “Θα καλύψουμε και θα στηρίξουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με κάθε τρόπο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές” σημείωσε, συμπληρώνοντας πως θα δοθεί άμεσα εντολή στο νομικό τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες απέναντι στον άνθρωπο που προκάλεσε το περιστατικό.

Προηγούμενο άρθροΠύργος: Ένας τραυματίας σε πλαγιομετωπική σύγκρουση δικύκλου με ταξί
Επόμενο άρθροΗ πρώην Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, απόψε, στην εκπομπή ” Η Πελοπόννησος Σήμερα”