Αρχική Eπικαιρότητα Κρήτη: 44χρονος ήπιε μισό μπουκάλι άκουα φορτε και κατέληξε στη ΜΕΘ

Κρήτη: 44χρονος ήπιε μισό μπουκάλι άκουα φορτε και κατέληξε στη ΜΕΘ

Σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στην Κρήτη νοσηλεύεται 44χρονος που κατανάλωσε καυστικό υγρό και συγκεκριμένα άκουα φόρτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ίδιος ισχυρίστηκε στους γιατρούς ότι κατανάλωσε δύο μπουκάλια καυστικού υγρού. Ωστόσο οι θεράποντες ιατροί από τα αποτελέσματα των αξονικών εξετάσεων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ήπιε περίπου μισό μπουκάλι καυστικού υγρού.

Σύμφωνα με έγκυρες ιατρικές πηγές «εάν είχε καταναλώσει δύο μπουκάλια η κατάσταση της υγείας του θα ήταν κρίσιμη από την πρώτη στιγμή ενώ στην περίπτωση του το υγρό έδρασε μετά από τουλάχιστον 12 ώρες έπειτα από την πρώτη αξονική τομογραφία οπότε και υπέστη διάτρηση στομάχου».

Μάλιστα μετά την διαπίστωση της διάτρησης στομάχου ο 44χρονος υπεβλήθη εσπευσμένα, χτες το βράδυ, σε χειρουργική επέμβαση και τραχειοτομή και αμέσως μετά μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία στην ΜΕΘ του Αγίου Νικολάου καθώς η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου είναι πλήρης.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης (15/11) όταν ο 44χρονος πήγε στο σπίτι της μητέρας του σε περιοχή του Ηρακλείου και της είπε «μαμά ήπιε αυτό» ενώ ταυτόχρονα έτεινε προς το μέρος της το μπουκάλι του καυστικού υγρού.

Άμεσα οι γονείς του ειδοποίησαν διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι τον μετέφεραν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου αρχικά νοσηλεύθηκε στη Β’ Παθολογική κλινική. Όπως ήδη αναφέρθηκε, τις πρώτες ώρες της νοσηλείας του η κλινική του εικόνα χαρακτηρίζονταν ως «καλή» αφού το υγρό άργησε αρκετές ώρες να επιδράσει στον οργανισμό του 44χρονου.

Επιπλέον, ιατρικές αλλά και αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώνουν στο cretapost ότι ο 44χρονος έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν να θέσει άδοξο τέλος στη ζωή του ενώ πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας ψυχιατρικής φύσης.