Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μεσσηνία: Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος που κακοποιήθηκε από τον...

Μεσσηνία: Διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος που κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται το τεσσάρων μηνών βρέφος έπειτα από την κακοποίηση που δέχτηκε από τον 20χρονο πατέρα του σε χωριό της Μεσσηνίας, όταν ο ίδιος ταρακούνησε το μωρό επειδή τον ενοχλούσε το κλάμα του.

Ο ίδιος αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον εισαγγελέα. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία.

Υπενθυμίζεται ότι το τεσσάρων μηνών κοριτσάκι, που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πάσχει από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά.

Η μητέρα του βρέφους που επίσης συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερη και θα απολογηθεί την Τετάρτη.

«Ήταν η κακιά στιγμή»

Η γιαγιά του μωρού υποστήριξε ότι ο γαμπρός της αγαπάει το παιδί και πως η κόρη της, στηρίζει τον άντρα της. «Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, πιστεύω ότι ήταν ένα μικρό ατύχημα, το οποίο εξελίχθηκε σε μια τραγική κατάσταση. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, το μωρό να γίνει καλά, να έρθει το συντομότερο στο σπίτι του και τα παιδιά μου να είναι καλά, μαζί και αγαπημένοι. Βοηθάω όσο μπορώ τα παιδιά. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και περιβάλλουμε ένα μικρό παιδάκι. Βοηθάμε όσο μπορούμε», είπε η γιαγιά του μωρού.

Νωρίτερα, ο ίδιος σύμφωνα με την ΕΡΤ μέσω του συνηγόρου του Νίκο Αγγελόπουλο, κάνει λόγο για «κακιά στιγμή». Όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ο πατέρας υποστήριξε πως δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει το κλάμα του παιδιού και πως είναι σε άσχημη κατάσταση. Ανέφερε δε πως η μητέρα παραμένει στο πλευρό του.

Οι γιατροί στο Παίδων που είχε μεταφέρει αρχικά το μόλις τεσσάρων μηνών παιδί του, διαπίστωσαν ότι το βρέφος έφερε τραύματα στα πλευρά, ακόμα και στον αμφιβληστροειδή.

Μάλιστα οι γιατροί σε μια πρώτη διάγνωση διαπίστωσαν ότι το βρέφος είχε υποστεί το λεγόμενο τραύμα έντονης πίεσης που συμβαίνει όταν κάποιος πάρει στα χέρια του ένα βρέφος και αρχίσει να το ταρακουνά με ένταση και πίεση.

Αρχικά ο πατέρας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως προκλήθηκαν τα τραύματα στο βρέφος και ότι ήταν πολύ πιθανό να είχε πέσει από τον καναπέ που το είχε αφήσει για λίγο. Οι αστυνομικοί όμως της ασφάλειας στην Καλαμάτα όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, πήγαν στο σπίτι και έκαναν αυτοψία και δεν εντόπισαν να είναι συμβατά τα χτυπήματα με πτώση από τον καναπέ.

Ο πατέρας που ήταν μόνος του στο σπίτι με το μωρό παραδέχθηκε μετά ότι το βρέφος άρχισε να κλαίει έντονα και εκείνος προσπάθησε να το κάνει να σταματήσει να κλαίει. Όταν γύρισε στο σπίτι και η μητέρα του βρέφους και οι δύο μαζί έφυγαν από την Καλαμάτα και μετέφεραν το παιδί στο Παίδων στην Αθήνα, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρή κατάσταση του βρέφους.

Οι γονείς συνελήφθησαν, ο πατέρας για τον σοβαρό τραυματισμό του παιδιού, ενώ η μητέρα συνελήφθη καθώς το σπίτι τους στην Καλαμάτα βρέθηκε ποσότητα χασίς καθώς επίσης και ένα όπλο.

Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος

Το 4 μηνών κοριτσάκι από τη Μεσσηνία, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα messinialive.gr μεταφέρθηκε από τους γονείς του και από το χωριό του, τον Αετό Τριφυλίας, στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Τα συμπτώματα του βρέφους ήταν έντονοι σπασμοί και οι γιατροί στην Κυπαρισσία έκριναν σκόπιμο να μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας δυο ώρες αργότερα.

Στη συνέχεια οι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έκριναν ότι το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί και να φύγει άμεσα για το Νοσοκομείο «Παίδων» στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές, καθώς διαπίστωσαν πως το παιδί έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης Shaken Baby Syndrome (SBS) που του δημιούργησε αλυσιδωτά σοβαρά προβλήματα από έντονο ταρακούνημα, ενώ έφερε μώλωπες στο σώμα του.