Αρχική Ν. Αρκαδίας Ηχηρά μηνύματα ενότητας και ισχύος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην 201η Επέτειο...

Ηχηρά μηνύματα ενότητας και ισχύος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στην 201η Επέτειο της Άλωση (video)

Μετά το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό της 201ης επετείου Άλωσης της Τριπολιτσάς, την Κυριακή 25 Ιουνίου, οι επίσημοι πραγματοποίησαν δηλώσεις γι’ αυτή την ιστορική ημέρα.
Ο τεως ΠτΔ επεσήμανε ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς οφείλεται στο ευφυές στρατηγικό εγχείρημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Τα διδάγματα από την Ελληνική Επανάσταση είναι ιδιαίτερα επίκαιρα σήμερα, που η τουρκική προκλητικότητα δεν έχει τέλος.

Με τη σειρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς αποτελεί σταθμό της Ελληνικής Επανάστασης, ενώ την αναφέρει ακόμα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο βουλευτης ΝΔ Αρκαδίας επεσήμανε ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς σηματοδοτεί την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ελληνικής Επανάστασης.
Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας ανέφερε ότι μέσα από αυτή την ημέρα είναι σημαντικό να αναδεικνύεται η εθνική αυτογνωσία και το εθνικό φρόνημα.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε το «Πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε ως Έλληνες όταν είμαστε ενωμένοι και που οδηγεί ο διχασμός».
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σημείωσε ότι οι πρόγονοι μας θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα σε ένα ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος.
Το δικό του μήνυμα έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών – Οικονομικών – Οργανωτικών – Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης  Μεγαλόπολης που επεσήμανε ότι το γεγονός της Άλωσης ακόμα και μετά από 201 χρόνια αναφέρεται από τους γείτονες μας, οι οποίοι θέλουν να το διαστρεβλώσουν.
Τέλος, ο δήμαρχος Τρίπολης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και τόνισε πως «Μετά από την Άλωση της Τριπολιτσάς οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να επιτύχουν στον Αγώνα εναντίον των Τούρκων».