Αρχική Eπικαιρότητα Απάτη μέσω του Power Pass

Απάτη μέσω του Power Pass

Έχουμε ακούσει πολλούς και διάφορους τρόπους με τους οποίους επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα. Αυτή τη φορά, επιστράτευσαν το… Power Pass!

Όπως διαβάσατε στο Sportime βγήκαν τα ποσά από την επιδότηση με τις πληρωμές να αρχίζουν από αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Φυσικά, στο Twitter γίνεται ένας μικρός χαμός, καθώς τα ποσά της επιστροφής απέχουν πολύ από τα «600» ευρώ της Κυβέρνησης.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν, ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.

Ο πρόεδρος τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, έκανε τη συγκεκριμένη καταγγελία, τονίζοντας πως τηλεφωνούν σε ανύποπτους πολίτες και παρουσιάζονται ως τεχνικοί της ΔΕΗ ή του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθώντας να μπουν σε σπίτια.

Σκοπός τους είναι υποτίθεται να ελέγξουν ένα πρόβλημα που υπάρχει στον πίνακα.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως κανείς από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπαίνει μέσα σε σπίτια. Η δουλειά τους είναι μέχρι τον μετρητή.

Συν τοι άλλοις μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω μηνύματος ζητάνε στοιχεία από τους πολίτες όπως ΑΦΜ και κωδικοί τραπεζών για να βάλουν τα χρήματα από το Power Pass.

Όπως καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, μιας και τα φαινόμενα με απάτες γίνονται όλο και περισσότερα.