Αρχική Ν. Μεσσηνίας Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Καλαμάτα να αδράξει την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες...

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Καλαμάτα να αδράξει την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ε.Ε.

Το ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (16/6) ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία των κυβερνητικών βουλευτών του νομού ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου «Χρ. Μαλαπάνης».

Ο κ. Σχοινάς εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Καλαμάτα, την περιοχή που ξεκίνησε αλλά και κρίθηκε η ελληνική επανάσταση και η ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Αναφορικά με το σκοπό της παρουσίας του στην πόλη που είναι το διήμερο αναπτυξιακό συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ, υπογράμμισε, πως για πρώτη φορά μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρχουν τόσοι διαθέσιμοι πόροι για να διαχειριστεί η χώρα, τονίζοντας πως είναι καθήκον όλων, να αξιοποιηθούν σωστά και να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της πατρίδας μας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ένταξη της Καλαμάτας στις «100 κλιματικά έξυπνες και ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης εως το 2030» ζητώντας απ’ τους αυτοδιοικητικούς της πόλης να αδράξουν αυτή την ευκαιρία. Πρόσθεσε πως τα «βλέμματα» της Ευρώπης θα είναι στραμμένα σ’ αυτή την προσπάθεια της Καλαμάτας τα επόμενα χρόνια και χρειάζεται ιδιαίτερη ευθύνη από όλους τους συμμετέχοντες ώστε να επιτευχθεί αυτός ο πολύ σημαντικός στόχος.

Προηγούμενο άρθροΣτην Αργολίδα θα πραγματοποιηθεί η ‘’Πελοπόννησος EXPO 2022’’
Επόμενο άρθρο«Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου»: Κατάφωρη αδικία των υγειονομικών