Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να ικανοποιήσουμε στην πράξη βασικές ανάγκες...

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να ικανοποιήσουμε στην πράξη βασικές ανάγκες στα σχολεία του Δήμου μας»

Τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αλέξανδρο Κόπτση, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, την Τετάρτη (9/3/2022), στο Δημαρχείο της πόλης.
Στη συνάντηση, παρέστησαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Οικονομόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Δημήτρης Μακαρούνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κυρίως ζητήματα που αφορούν υποδομές και ελλείψεις σε σχολεία της περιοχής μας.
Ο δήμαρχος κ. Τζιούμης έθεσε το θέμα του ειδικού νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου για το οποίο ο Δήμος Τρίπολης έχει καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος κ. Μακαρούνης μαζί με τον κ. Κοπτσή και τον κ. Οικονομόπουλο, επισκέφθηκαν το 11ο δημοτικό σχολείο, το ειδικό νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, καθώς και το 4 ΓΕΛ Τρίπολης, όπου συζήτησαν με εκπαιδευτικούς.
Σε δήλωση του, ο κ. Τζιούμης σημείωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κ. Κοπτσή. Στόχος μας είναι να κάνουμε αποφασιστικά βήματα, με απώτερο στόχο να ικανοποιήσουμε, στην πράξη και όχι στα λόγια, σοβαρές ανάγκες των σχολείων μας και παράλληλα να βελτιώνουμε διαρκώς την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας με αναπηρία.
Προς αυτή την κατεύθυνσή, θέσαμε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας το ζήτημα που αφορά το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο έχουμε ήδη κάνει τις απαραίτητες κινήσεις υποβάλλονται σχετική πρόταση και έχουμε τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει ή ένταξη του στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάτα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για το έργο της Ναυαρίνου (video)
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στο Τσέρνομπιλ μετά από μπλακ άουτ: Κίνδυνος διαφυγής ραδιενέργειας