Αρχική Eπικαιρότητα Πιστοποιητικό εμβολιασμού-Σαρηγιάννης: «Ίσως καταργηθεί πριν το Πάσχα»

Πιστοποιητικό εμβολιασμού-Σαρηγιάννης: «Ίσως καταργηθεί πριν το Πάσχα»

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σημαντική μείωση αναμένεται να παρουσιάσουν τα ημερήσια κρούσματα, μέχρι το Πάσχα, σύμφωνα με τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ο ίδιος προειδοποίησε παράλληλα, ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων συνεχίζει να εγκυμονεί κινδύνους, λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον», ενώ έφερε ως παράδειγμα την Νότια Κορέα, στην οποία η νόσος είχε εξαλειφθεί, αλλά πλέον παρατηρείται νέα έξαρση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης στο iatropedia.gr, ενδεχομένως τα νέα κρούσματα την περίοδο του Πάσχα να είναι κάτω από 1.000. Κάτι τέτοιο όπως εξήγησε -και λόγω της πίεσης που έχει δεχτεί η κοινωνία- δεν αποκλείεται να φέρει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού .

Σχολιάζοντας τη χθεσινή εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων – την οποία υιοθέτησε και η κυβέρνηση – για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζει ότι καλό θα ήταν να γινόταν αργότερα.

Τέλος η καθυστέρηση στην άρση των περιορισμών που παρατηρείται στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ όπως τη Γερμανία, τη Δανία, την Γαλλία κ.α. όπως λέει ο κ. Σαρηγιάννης, οφείλεται στα μεγάλα ποσοστά ανεμβολίαστων στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στο μεγάλο ποσοστό ατόμων που δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην τρίτη δόση του εμβολίου.