Αρχική Eπικαιρότητα Συγκινεί ιστορία ηλικιωμένης που έκλεψε από σούπερ μάρκετ για να φάει –...

Συγκινεί ιστορία ηλικιωμένης που έκλεψε από σούπερ μάρκετ για να φάει – «Προσπαθεί να αυτοκτονήσει»

Η ηλικιωμένη είπε στους αστυνομικούς πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής της πάει σε ένα στεγαστικό δάνειο για να μην χάσει το σπίτι της.
Οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν στην εταιρεία ώστε να μην υποβληθεί μήνυση σε βάρος της, ωστόσο, εκείνη τόνισε πως είναι πολιτική της να μην υποχωρεί από τέτοιες μηνύσεις.
Ίδια ήταν και η απάντηση που έλαβαν οι γείτονες της ηλικιωμένης όταν απευθύνθηκαν στο σούπερ μάρκετ.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η γυναίκα

Όπως είπε γειτόνισσα της ηλικιωμένης, που μίλησε στο ίδιο μέσο, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση από εκείνη την ημέρα και, μάλιστα, τόνισε πως «η γιαγιά προσπαθεί να αυτοκτονήσει, γιατί δεν αντέχει τη ντροπή και φοβάται μην φτάσει στα αφτιά των γιων της αυτός ο διασυρμός».
Εξήγησε πως η γυναίκα έχει δύο αγόρια, αλλά ο ένας είναι άνεργος και ο άλλος είναι πολύτεκνος, παίρνει μικρό μισθό και πληρώνει, επίσης, ένα στεγαστικό δάνειο. Άρα, αδυνατούν να βοηθήσουν τη μητέρα τους.
Σύμφωνα με τη γειτόνισσα, η 70χρονη παίρνει καλή σύνταξη, αλλά είναι πολλά τα χρήματα που πληρώνει για το δάνειό της, όπως και οι θεραπείες που κάνει για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
«Δίνει 4.500 ευρώ για δάνειο, 4.000 ευρώ γιατί κάνει θεραπείες, μόνο μια ένεση κάνει 250 ευρώ για να περπατάει» είπε, ειδικότερα.
«Είναι κουλουριασμένη σε μία κουβέρτα και δεν μιλάει. Της είπα ψέματα ότι είμαι δικηγόρος και ότι ήρθα να τη σώσω, το λέω και ντρέπομαι. Της είπα ότι θα κάνω τα πάντα για να αποσύρει τη μήνυση. Δυστυχώς, όμως, είμαι και εγώ φτωχιά για να της βάλω έναν δικηγόρο» σημείωσε η ίδια.
Ενημέρωσε, δε, πως η ηλικιωμένη δηλώνει πως θα κάνει απεργία πείνας.
Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος, πρόεδρος ΔΣ του Δήμου Ιλίου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «θλιβερό γεγονός» και μία γυναίκα που «δεν έχει δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, καμία αφορμή».
Ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο δήμαρχος θα προσπαθήσουν να μιλήσουν με το σούπερ μάρκετ, αλλά δεν δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.