Αρχική Eπικαιρότητα ΚΙΝΑΛ: «Τρέχει» ο πληθωρισμός, οι πολίτες δοκιμάζονται, η κυβέρνηση κωφεύει

ΚΙΝΑΛ: «Τρέχει» ο πληθωρισμός, οι πολίτες δοκιμάζονται, η κυβέρνηση κωφεύει

«Τρέχει ο πληθωρισμός, δοκιμάζονται οι πολίτες, καταρρέουν τα επιχειρήματα της κυβέρνησης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας μειώσεις φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Με τον πληθωρισμό στο 6,2%, τον υψηλότερο της τελευταίας εικοσαετίας και πλέον επίσημα πάνω από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης, καταρρίπτεται πλήρως ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο έντονο και ότι είναι αποκλειστικά εξωγενές», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.
«Η κυβερνητική απραξία απέναντι στις τεράστιες στρεβλώσεις και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την σοβαρή εποπτεία της αγοράς, σε συνδυασμό με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική έχει ως αποτέλεσμα να δοκιμάζονται τα νοικοκυριά και οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες μας και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης», συνεχίζει.

Τέλος, σημειώνει ότι «Η κυβέρνηση επιτέλους αντί να κωφεύει και να απαξιώνει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να πάρει τώρα δραστικά μέτρα για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και της οικονομίας όπως επανειλημμένως προτείνει:

  • αύξηση του κατώτατου μισθού
  • μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στην ενέργεια
  • μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης καύσιμα
  • ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για συνταξιούχους (νέο ΕΚΑΣ)».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr