Αρχική Ν. Κορινθίας Ο Κορίνθιος Τζεφ Μοντάνα σε Γιώργο Λιάγκα: «Ο Κούγιας είναι ένας άνθρωπος...

Ο Κορίνθιος Τζεφ Μοντάνα σε Γιώργο Λιάγκα: «Ο Κούγιας είναι ένας άνθρωπος που μας προσβάλλει… ήσουν αμέτοχος»

Στο πρωινό του ANT1 βρέθηκε σήμερα η Τζεφ Μοντάνα, μιλώντας για τη ζωή της.

Όταν κάποια στιγμή ο Γιώργος Λιάγκας τη ρώτησε για τη σχέση της με τον Λιγνάδη, η Τζέφ αρνήθηκε να απαντήσει επισημαίνοντας στον παρουσιαστή όταν έχει μιλήσει ήδη γι΄αυτό και ότι δεν είναι εύκολο να μοιράζεται κάθε φορά ένα τραυματικό της βίωμα. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν ήρθε για να απολογηθεί για το τραύματά της.

«Είμαι κατά της βίας, των βιασμών και του Λιγνάδη», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτά τα έχω ξαναπεί. Σήμερα είναι η ημέρα δίνεται δικαιοσύνη και το σημαντικό που ήρθα να συζητήσουμε είναι η ανάληψη ευθυνών. Επειδή έχω κάνει πολλές συνεντεύξεις και ο κόσμος δεν την έχει δει, στη Συνατσάκη, στον Τέλογλου. Δεν ήρθα να απολογηθώ για τα τραύματά μου. Τραύματα έχουμε όλοι. Δεν ήρθα εδώ για να μιλήσω γι’ αυτό».

Παρά την άρνηση της Τζεφ, ο παρουσιαστής συνέχιζε να αναφέρεται στη συγκεκριμένη υπόθεση, λέγοντάς της: «Αν ήρθες εδώ να μας μιλήσεις για τις άλλες συνεντεύξεις που έχεις κάνει και εδώ να μην θες να μιλήσεις. Επειδή είναι η δίκη του Λιγνάδη και έχεις πει ότι είναι ένας άνθρωπος που σε χειραγωγούσε, αυτό είναι σημαντικό».

Στην συνέχεια η Τζεφ του απάντησε:

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι ο Κούγιας καθόταν εδώ σε αυτή τη θέση και προσέβαλε τη Φαίη και όπως σωστά σου είπε η Μάρω Κοντού, η Φαίη είναι η μητέρα των παιδιών σου… Ήσουν αμέτοχος. Ο Κούγιας είναι ένας άνθρωπος που μας προσβάλλει», ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Επιμένετε να μιλήσω για τα προσωπικά μου τραύματα. Δεν είναι εύκολο στην τηλεόραση. Την προσέγγισή σου Γιώργο την καταλαβαίνω, ότι δεν είσαι έτοιμος ακόμα να το αντιληφθείς έτσι, αλλά έχει έρθει ο καιρός να αλλάξει… Γιατί θα πρέπει να μιλάμε για τα δικά μου τραύματα και να “τρώμε ποπ-κορν” πάνω στα δικά μου τραύματα».

Στην εμφάνιση της Τζεφ αναφέρθηκε και η διευθύντρια του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Άννα Απέργη. Συγκεκριμένα, έγραψε στο Facebook:

«Αν και δεν βλέπω πρωινές εκπομπές, σήμερα έκατσα και είδα την Tzef Montana, η οποία ήταν καλεσμένη σε εκπομπή του ΑΝΤ1. Αφορμή για το κάλεσμα της Τζεφ ήταν η δίκη Λιγνάδη που ξεκίνησε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Αθηνών και όχι για να μιλήσει για κάποια θέματα που εκείνη ενδεχομένως θα ήθελε να μιλήσει, περνώντας μηνύματα ισοτιμίας, ίσης μεταχείρισης και ελευθερίας των τρανς προσώπων. Ο παρουσιαστής της εκπομπής (δεν αναπαράγω το όνομα του διότι τον θεωρώ άκρως φοβικό, σεξιστή και υπέρμαχο της πατριαρχίας), θέλησε να βρίσκεται η Τζεφ εκεί μιλώντας για τον “πόνο” της και τον “καημό” της, προκειμένου να “μοσχοπουλήσει” -για άλλη μία φορά- στο ανθρωποφάγο κοινό του το τραυματικό βίωμα ενός τρανς προσώπου. Η Τζεφ, στάθηκε με τεράστια αξιοπρέπεια απέναντι σε όλο αυτό και δεν “σύρθηκε” στο δρόμο που ήθελε να πάει ο παρουσιαστής το θέμα.
Από όλο το σημερινό κρατώ την τελευταία φράση της Τζεφ:
[…]Γιατί θα πρέπει να μιλάμε για τα δικά μου τραύματα και να “τρώμε ποπ-κορν” πάνω στα δικά μου τραύματα;[…] Ναι, το γνωρίζουμε κύριε παρουσιαστά ότι το αίμα και το σπέρμα πουλάει και σας δίνει λόγο ύπαρξης στην πρωινή ζώνη του καναλιού που εργάζεστε, όμως είναι και κάποιοι άνθρωποι που δεν διατίθενται να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπεια τους.-
Well done Tzef!»

Προηγούμενο άρθροΕυχές ανήμερα της εορταστικής του εορτής από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο (βίντεο)
Επόμενο άρθροΔιαμαντόπουλος: “Βρισκόμαστε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης με την πανδημία” (VIDEO)