Αρχική Περ. Πελοποννήσου Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αντιπροσωπεία της Ιατρικής Σχολής του...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με αντιπροσωπεία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, στην κεντρική αίθουσα του διοικητηρίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon “Smartbear”

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε νωρίτερα συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον καθηγητή ΩΡΛ του ΕΚΠΑ  Θάνου Μπίμπα, ο οποίος είναι κλινικός υπεύθυνος για όλο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Συμμετείχαν επίσης η ομάδα έργου και στελέχη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία είναι επικεφαλής του εν λόγω έργου στην χώρα μας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον γιατρό Δημόσιας Υγείας Βασίλη Διαμαντόπουλο, γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Κατά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας στα θέματα πρόληψης, ενώ ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι προγραμματίζεται συνάντησή του με τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιο Δημόπουλο, στην οποία θα εξεταστούν σχετικά ζητήματα.

 

SMARTBEAR

Το έργο SMARTBEAR είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται στον ηλικιωμένο πληθυσμό και στοχεύει στην εφαρμογή βοηθητικών έξυπνων ιατρικών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών (π.χ. κινητό τηλέφωνο, ρολόι, οξύμετρο κ.α.) στην καθημερινότητα 5.100 ανθρώπων από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ρουμανία και Πορτογαλία), με επιδίωξη την βελτίωση του επιπέδου υγείας και την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης των συμμετεχόντων σε αυτό.

Σκοπός του είναι η συνεχής συλλογή δεδομένων υγείας από την καθημερινή ζωή ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Το έργο αφορά στον ενεργό και υγιούς γήρανσης πληθυσμό της Ευρώπης με προκλήσεις υγείας όπως, καρδιαγγειακά νοσήματα, γνωστική δυσλειτουργία, απώλεια ακοής, αστάθεια, ψυχικές διαταραχές και σύνδρομο ευθραυστότητας, με σκοπό την συλλογή και ανάλυση δεδομένων που απαιτούνται, για να τους προσφερθούν από την πλατφόρμα εξατομικευμένες παρεμβάσεις που προωθούν την υγιή διαβίωση.