Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Οι απινιδωτές μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές»

Κώστας Τζιούμης: «Οι απινιδωτές μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές»

Στην παρουσίαση σωστής χρήσης απινιδωτή προχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης και Καρδιολόγος κ. Κώστας Τζιούμης, την Τετάρτη (9/2/2022), σε αθλητικές ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο ΔΑΚ Τρίπολης.
Η παρουσίαση έγινε με τη συνδιοργάνωση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης.
Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε: “Ο Δήμος Τρίπολης έχει προμηθευτεί 7 απινιδωτές που θα τους τοποθετήσει σε κεντρικές πλατείες και σε χωριά. Σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ θα εκπαιδευτούν επαγγελματίες για να δίνουν άμεσα τις πρώτες βοήθειες.”
Ο κ. Τζιούμης εξήγησε ότι το μηχάνημα είναι πολύ απλό και μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. «Δεν πρέπει να το φοβάστε. Τα μηχανήματα αυτά αναγνωρίζουν το πρόβλημα και δίνουν οδηγίες για κάθε ενέργεια» είπε.
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Ηλίας Κούρος ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό θα λειτουργήσει γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στο ΔΑΚ Τρίπολης.
Το μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέφανος Χατζόπουλος είπε ότι μελλοντικά θα γίνει προσπάθεια να τοποθετηθούν απινιδωτές και στα σχολεία, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εκπαίδευσης των ανθρώπων του αθλητισμού στη χρήση του απινιδωτή.
Τέλος, Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη για την παρουσίαση, καθώς και τους Στέφανο Χατζόπουλο και τον Ηλία Κούρο.