Αρχική Eπικαιρότητα Μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Καταθέτουν γιατροί...

Μυστήριο με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα – Καταθέτουν γιατροί και γονείς μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του χαμού των τριών παιδιών μίας οικογένειας στην Πάτρα, σε διάστημα μόλις τριών χρόνων. Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη, η εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να εξεταστούν τα αίτια της τραγωδίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι γιατροί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφέρουν ότι δεν μπορεί να εξηγηθεί ο θάνατος των τριών παιδιών. Ειδικότερα, το δεύτερο παιδί, η Ίριδα, φαίνεται να είχε διαγνωστεί με αγενεσία βλεφόκομβου, με τους γιατρούς να λένε ότι αν το παιδί έπασχε από κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να ζήσει για επτά μήνες. Θα είχε χάσει τη ζωή της από τις πρώτες ώρες.

“Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις”, ήταν το σχόλιο εισαγγελικής πηγής στην εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν

Οπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους “μυστηριώδεις” θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Πατέρας: “Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας”

Ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης απάντησε σε διάφορα σενάρια που έχουν ακουστεί και έχουν υποπέσει στην αντίληψη των γονιών των τριών παιδιών. “Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…”.

Εχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας” δηλώνει ο πατέρας των κοριτσιών τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής.

Πώς έφυγαν από τη ζωή τα τρία κορίτσια

Τον Απρίλιο του 2019 εφυγε από τη ζωή το πρώτο παιδί σε ηλικία 3,5 ετών. Είχε νοσηλευτεί σε ογκολογικό νοσοκομείο της Αθήνας με λευχαιμία, με την υγεία του μέρα με τη μέρα να βελτιώνεται. “Το παιδί ήταν μια χαρά, ήταν πολύ χαμηλή η λευχαιμία που είχε, σε πολύ χαμηλό βαθμό, ιάσιμη 100%”, είπε ο τραγικός πατέρας.

Ξαφνικά, ένα μεσημέρι η κλινική εικόνα του κοριτσιού, άλλαξε ριζικά. Δραματικές στιγμές εξελίχθηκαν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο, όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News του MEGA.

“Αποχώρησα για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινε δίπλα της η μητέρα της. Περίπου στις 16:40 με κάλεσε η σύζυγός μου έντρομη και με ενημέρωσε ότι το παιδί δεν ήταν καλά”, λέει ο ίδιος.

“Το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Η γιατρός κοιτούσε τη Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να της πιάσω το μπράτσο και να της πω, ‘Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς;’”, είπε η μητέρα των κοριτσιών. Ο θάνατος αρχικά αποδόθηκε σε ανακοπή καρδιάς.

“Βγήκε ο γιατρός της ΜΕΘ και μας ανακοίνωσε ότι το παιδί δε δείχνει σημάδια επαναφοράς και ότι θα προσπαθήσει άλλα 25 λεπτά, όπως και έκανε. Στις 18:05 μας ανακοίνωσε τον θάνατό της”.

Η ιατροδικαστική έκθεση απέδωσε τον θάνατο σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, με τους γονείς να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Τον Μάρτιο του 2020, η μητέρα βρήκε χωρίς σφυγμό το έξι μηνών κοριτσάκι της, που είχε γεννηθεί λίγους μήνες μετά την πρώτη απώλεια. Το πόρισμα εργαστηρίου απέδωσε τον θάνατο σε σπάνια αγενεσία βλεφοκόμβου.

Η τραγωδία δεν έχει τέλος, καθώς ακολούθησε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο χαμός και του τρίτου κοριτσιού, πριν από 12 ημέρες, από ανακοπή.