Αρχική Eπικαιρότητα Δολοφονία Άλκη: Παραδίδεται ο 20χρονος Αλβανός φυγάς, αλλά προκαλεί μιλώντας για “τυχαίο...

Δολοφονία Άλκη: Παραδίδεται ο 20χρονος Αλβανός φυγάς, αλλά προκαλεί μιλώντας για “τυχαίο ατυχές συμβάν” [βίντεο]

Προκλητικός ακόμα και από την Αλβανία όπου κρύβεται, παραμένει ο 20χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος προαναγγέλλει ότι θα παραδοθεί στις αρχές. Μέσω του συνηγόρου του επιχειρεί να εμφανισθεί “συντετριμμένος” χαρακτηρίζοντας “τυχαίο συμβάν” το θάνατο του φοιτητή και ότι προτίθεται σύντομα να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Δίχως όμως να αποκαλύπτει προς το παρόν, πού κρύβεται....

Ο δικηγόρος του, Πάρης Σπυράτος, μεταφέροντας τη θέση του Αλβανού τόνισε αρχικά ότι εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το “ατυχές και δυσάρεστο συμβάν”, ενώ πρόθεσή του είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών.

Συνεχίζοντας ο κ. Σπυράτος απάντησε σε δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τον εντολέα του, υπογραμμίζοντας ότι “είχε πει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε στην Ελλάδα τα επόμενα 20 έτη. Ο ίδιος έχει πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα, να συναινέσει -ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία- και να αντιμετωπίσει αυτή την υπόθεση με ένα δικηγόρο με εξουσιοδότηση”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: “Διότι έχει να δώσει εξηγήσεις, οι οποίες αφορούν τον ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης στη χώρα μας”.

 

 

Δολοφονία Αλκη: Πώς διέφυγε ο ύποπτος 20χρονος στην Αλβανία

Εντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τον 20χρονο Αλβανό, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία λίγο μετά τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή την περασμένη Δευτέρα.

Πρόσωπο που μοιάζει με τον 20χρονο απεικονίζεται σε βίντεο και συγκεκριμένα σε δύο διαδοχικά στιγμιότυπα σε σημείο κοντά στην επίθεση και κατόπιν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ το βράδυ της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τον ταυτοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, αλλά αναζητώντας τον στο σύστημα καταγραφής σεσημασμένων κακοποιών διαπίστωσαν πως για τον συγκεκριμένο νεαρό είχε γίνει ταυτοποίηση της παρουσίας του και σχηματισθεί δικογραφία, για την ένοπλη επίθεση με μαχαιρια εναντίων οπαδών του Άρη το 2019, για την οποία κατηγορείται επίσης ο 23χρονος Αλβανός που προφυλακίστηκε πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη. Επίσης, για την υπόθεση του 2019 κατηγορούμενος ήταν ένας ακόμα 20χρονος ομοεθνής τους και ένας Έλληνας, ο οποίος τότε είχε συλληφθεί.

Όμως μετά την εξακρίβωση της ταυτότητας του 20χρονου την Παρασκευή, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πώς τελικά διέφυγε μία ημέρα νωρίτερα στην Αλβανία, αφού δεν υπήρχε σε βάρος του ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο 20χρονος πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία, επειδή φοβήθηκε ότι οι αστυνομικοί θα τον καλέσουν για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη.

20χρονος Αλβανός

Με πληροφορίες από thesstoday.gr