Αρχική Eπικαιρότητα ΚΙΝΑΛ για παραίτηση Λιβανού: Αποκαλύπτονται πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στη ΝΔ

ΚΙΝΑΛ για παραίτηση Λιβανού: Αποκαλύπτονται πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στη ΝΔ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Η κυνική ομολογία Υπουργών της ΝΔ για την «πολιτική εποποιία» της Κυβέρνησης Καραμανλή, στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και αποκαλύπτει τις πελατειακές νοοτροπίες που μένουν αναλλοίωτες στο κόμμα της ΝΔ, μετατρέποντας ακόμη και μια φυσική καταστροφή σε πεδίο μικροκομματικής εκμετάλλευσης».

Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον Σπήλιο Λιβανό από την κυβέρνηση – Το παρασκήνιο πριν την παραίτηση

Η μη αντίδραση σε αναφορές του δημάρχου Σπάρτης, κ. Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, ήταν η αρχή του τέλους για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι τοποθετήσεις του Πέτρου Δούκα και η αντίδραση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον υπουργό ζητώντας του εξηγήσεις.

Παρόλο που ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός φίλος το πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του κατέστησε σαφές ότι έπρεπε να αντιδράσει άμεσα στις αναφορές του Πέτρου Δούκα για ένα τόσο τραγικό γεγονός. Τέτοιες συμπεριφορές, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, είναι εκτός του αξιακού κώδικα το πρωθυπουργού, οπότε ήταν μονόδρομος η αποχώρηση του κ. Σπήλιου Λιβανού από την κυβέρνηση.

«Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Δούκα προς τον κ. Λιβανό, σε σύσκεψη που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη και αφορούσε αποζημιώσεις ΕΛΓΑ σε πληγέντες από τον παγετό.