Αρχική Ν. Κορινθίας Η ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου σε νέες διαδρομές

Η ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου σε νέες διαδρομές

αΠηγάσου*: Ομάδα Αστρονομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου     

                  Η Ομάδα Αστρονομίας σε νέες διαδρομές!

Μετά από την αδράνεια που επέβαλε η πανδημία, δυναμική επανεκκίνηση…

 Ο Σπύρος Σβερκούνος Φυσικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Αστροφυσική,

συνεχίζει την προετοιμασία των νεαρών μελών της Ομάδας, που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στον ετήσιο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας & Διαστημικής.

Τακτικά βίντεο με ασκήσεις προετοιμασίας και θέματα προηγουμένων ετών θα στηρίζουν τις προσπάθειες των μαθητών, οι οποίοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις ή απορίες σε διαδικτυακές συναντήσεις.

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί αστρονομική και διαστημική επικαιρότητα με σημαντικά γεγονότα, live ουρανογραφία, διαδικτυακές συναντήσεις και ζωντανές συνδέσεις με καλεσμένους, επιστήμονες του χώρου του διαστήματος .

Καλωσορίζουμε τα νέα μέλη της ομάδας,

Γιάννο Σταυρόπουλο , Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Πολυτεχνείου Πατρών,

  Σοφία Λιαποπούλου και Αλέξη Τσετσώνη, φοιτητές του Φυσικού που θα συμβάλλουν στην επίτευξη του προγράμματος.

Ιδιαίτερο όμως καλωσόρισμα, επιφυλάσσουμε για την

 Δρ. Όλγα Ε. Μαλανδράκη , Κύρια Ερευνήτρια Φυσικής Διαστήματος στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης.

  Είναι η πρώτη Ελληνίδα που εργάστηκε ως ερευνήτρια στην Ευρωπαική Διαστημική Υπηρεσία (ESA) στην Ολλανδία. Από το 2014 είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τοπικού Δικτύου των Βαλκανίων, της Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας για το Διαστημικό Καιρό, που απαρτίζεται από 12 χώρες.

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Επιστημών Ηλίου-Γης της Ευρωπαικής Γεωφυσικής Ένωσης, μιά διάκριση που για πρώτη φορά κατέχει επιστήμονας από ερευνητικό ίδρυμα της Ελλάδας.

Η NASA επέλεξε ως πρώτη προτεραιότητα διεθνώς τα εργαλεία πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού HESPERIA, που αναπτύχθηκαν από το ομώνυμο πρόγραμμα HORIZON 2020 που η Δρ. Μαλανδράκη έχει συντονίσει, για την προετοιμασία επανδρωμένης αποστολής στο φεγγάρι και τον πλανήτη Άρη.

 Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας.

Με το πέρας των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο Δήμος Κορινθίων, θα δώσει το χώρο του Αστεροσκοπείου Στεφανίου στο κοινό και θα ανακοινωθούν επιπλέον δράσεις.

 

Επικοινωνία:                                                                                                       https://www.facebook.com/astronomiakorinthou

https://www.instagram.com/p/CYg_GX-tcRK/?utm_source=ig_web_copy_link

astronomiakorinthou@gmail.com

https://www.youtube.com/channel/UC-vxV4Ar5u3zEoZblAr7Ctg