Αρχική Eπικαιρότητα Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη: Συνελήφθη φερόμενος ως δράστης

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη: Συνελήφθη φερόμενος ως δράστης

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Συνελήφθη φερόμενος ως δράστης.
Συνελήφθη ένα άτομο για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ειδικότερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος γνωστοποιεί ότι συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου.
Όπως μεταδίδει ο Alpha, πρόκειται για 23χρονο που, μάλιστα, φέρεται να έχει ομολογήσει. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συλληφθείς φαίνεται πως ήταν αυτός που με δρεπάνι χτύπησε τον 19χρονο.
«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της» γράφει συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός, παράλληλα, εκφράζει την «τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως οι Αρχές βρίσκονταν κοντά στη σύλληψη τουλάχιστον ενός ατόμου.
Όπως είχε μεταδώσει το thestoday.gr, πιθανόν εντός της ημέρας να είναι διαθέσιμα και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων στο φονικό όπλο αλλά και τα άλλα ευρήματα στο σημείο.
Σχετικά με τους άλλους δύο προσαχθέντες, φαίνεται ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους.

Εξιτήριο για τους τραυματίες

Ο 18χρονος και ο 20χρονος που τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση, φαίνεται ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση και μπορεί να βγουν από το νοσοκομείο ακόμα και αύριο, Πέμπτη, όπως μεταφέρει το grtimes.gr.
Ωστόσο, οι γιατροί στο Παπανικολάου όπου μεταφέρθηκαν μετά την επίθεση, συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάστασή τους.

Συγκλονίζει φίλος του 19χρονου

Φίλος του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, συγκλόνισε μιλώντας για τον Άλκη με τον οποίο έβλεπαν μπάλα μαζί, ενώ αναρωτιέται «κι εγώ Αρειανός είμαι αλλά τι σημαίνει; Να βγαίνουμε να σκοτωνόμαστε επειδή είμαστε άλλη ομάδα
Όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, ο νεαρός μιλώντας στην κάμερα, αναφέρει ότι ο 19χρονος «δεν είχε προκαλέσει ποτέ», ενώ κάνει λόγο για «τυφλή δολοφονική ενέδρα».
«Ήμουνα φίλος του και βλέπαμε μαζί μπάλα. Δεν θυμάμαι να έχει προκαλέσει ποτέ. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα οπαδικό επεισόδιο. Ήταν τυφλή δολοφονική ενέδρα. Το παιδί ήταν δύο στενά έξω από το σπίτι του. Χωρίς να φταίει σε τίποτα. Ήταν με δύο φίλους του. Εμφανίστηκαν δύο άτομα με μηχανές, κατεβήκανε και από πίσω τους ήταν άλλοι 15».
Συγκλονιστικά μηνύματα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.02.2022

«Το παιδί δεν δίσταζε ποτέ να πει τίποτα, δεν λογάριαζε τίποτα και κανέναν. Αυτός ήταν ο λόγος που όταν αυτοί οι άγνωστοι σταμάτησαν και τον ρώτησαν τι ομάδα είναι, δεν λογάριασε ούτε πόσοι ήταν ούτε τι κρατούσαν στα χέρια τους. Είπε με υπερηφάνεια ότι είναι Άρης. Και από ό,τι φαίνεται, αυτό ήταν αρκετό για να βρίσκεται σήμερα δύο μέτρα μέσα στο χώμα αυτό το παιδί. Δεν είχε σχέση με συνδέσμους. Τελευταία φορά, τον είχα δει τον Σεπτέμβριο όταν είχαμε δει μπάλα» δηλώνει ο φίλος του.