Αρχική Eπικαιρότητα Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι θα γίνει με όσα ραντεβού για εμβολιασμό ακυρώθηκαν

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Τι θα γίνει με όσα ραντεβού για εμβολιασμό ακυρώθηκαν

Αναβλήθηκαν όλα τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που προκάλεσε παρέλυσε στην Αττική.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΑΝΤ1, όσοι είχαν ραντεβού χθες και σήμερα θα λάβουν μήνυμα για τον ορισμό του νέου τους ραντεβού.«Μέχρι το μεσημέρι περιμένουμε και θα βγάλουμε ανακοίνωση», απάντησε ερωτηθείς το τι θα γίνει με τα αυριανά ραντεβού.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε πως ούτε αύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί.

Όσο για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως περίπου 230.000 έχουν εμβολιαστεί και υπολογίζεται πως γύρω στις 300.000 θα υποστούν το πρόστιμο.

Για τον νομό της Αττικής, αυτό αφορά περίπου 40.000 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 85.000.

Στην Εύβοια, τα ραντεβού για αυτές τις δύο αυτές ημέρες αφορούν 2.500 πολίτες και τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 2.500.

Όσον αφορά τα παιδιατρικά εμβόλια, ήδη ανεστάλησαν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και επαναπρογραμματίστηκαν για την Πέμπτη 27/1 και για την Παρασκευή 28/1.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε επίσης πως, «θα βγουν τις επόμενες μέρες ανακοινώσεις για τα τεστ των παιδιών».