Αρχική Eπικαιρότητα Εβδομαδιαίες Προβλέψεις από 16/1 έως 23/1 από την Εναλλακτική Παιδεία

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις από 16/1 έως 23/1 από την Εναλλακτική Παιδεία

Τρία θα είναι τα πλανητικά φαινόμενα που θα μας απασχολήσουν γι’ αυτή την εβδομάδα. Το πρώτο, η φαινόμενα ανάδρομη κίνηση του Ερμή στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Ερμής συμβολίζει εμπορικές συναλλαγές, μεταφορικά μέσα, έγγραφα, σκέψεις, τρόπο εκμάθησης, εκπαιδευτικό σύστημα, διεκπεραίωση καθημερινών υποχρεώσεων, μηνύματα και κάθε είδους επικοινωνία. Στην φάση της αναδρομής η ενέργεια μπλοκάρεται με αποτέλεσμα να έχουμε αναποδιές και απρόοπτα. Είναι η στιγμή που επικεντρωνόμαστε στο τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε.

  • Αποφεύγουμε τις αγορές ηλεκτρικών συσκευών και τεχνολογικών εξοπλισμών γιατί θα κατά την χρήση τους θα αποδειχτούν ελαττωματικές
  • Προσέχουμε που παίρνουμε τηλέφωνο και που στέλνουμε μηνύματα, e mails κτλ.
  • Δεν ταξιδεύουμε σε μέρη που δεν έχουμε επισκεφτεί στο παρελθόν
  • Δεν απογοητευόμαστε να μας στήσουν σε ραντεβού γιατί κάπου αλλού θα μας περιμένουν
  • Δεν υπογράφουμε σημαντικά έγγραφα και δεν κλείνουμε συμφωνίες
  • Στην περίπτωση που συσκευές σταματήσουν να λειτουργούν δεν τις πετάμε αλλά περιμένουμε να ορθοδρομήσει ο πλανήτης γιατί τότε ξεκινούμε πάλι να δουλεύουν σωστά

Το δεύτερο, η δύσκολη πανσέληνος στην 27η μοίρα του Καρκίνου με την συμμετοχή του Πλούτωνα. Έστω ότι υποβόσκει ένα ζητούμενο, η πανσέληνος είναι εκείνη η στιγμή που όλα έρχονται στο φως. Και επειδή ο Πλούτωνας θα βάλει το χεράκι του οι αποκαλύψεις θα είναι μοιραίες και θα προκαλέσουν φόβο.

Τέλος το πέρασμα των Δεσμών της Σελήνης από τον άξονα Δίδυμων- Τοξότη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Θα παραμείνουν εκεί για τον επόμενο ενάμισι χρόνο. Σύμφωνα με την Εξελικτική αστρολογία ο Νότιος Δεσμός συμβολίζει μια τράπεζα μνήμης εμπειριών, γνώσεων, πράξεων, σκέψεων και συναισθημάτων που ήδη έχουμε βιώσει. Είναι το σπίτι της ψυχής όπου και επιστρέφει για να ανασύρει τις παραπάνω ποιότητες με σκοπό να τις αξιοποιήσει όταν θα τις χρειαστεί.

Σε αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό όπου λειτουργεί σαν ένα εξελικτικό μονοπάτι για τα άγνωστα μαθήματα που πρόκειται να πάρουμε με σκοπό την ολοκλήρωση της ψυχής. Είναι λάθος να ασχολούμαστε αποκλειστικά με τα χαρακτηριστικά του Νοτίου γιατί μας είναι οικείο το περιβάλλον του δεσμού και να αγνοούμε παντελώς τον Βόρειο. Σκοπός είναι η εξισορρόπηση και των δύο δεσμών.

Κριός

Είχατε μια πρωτοποριακή ιδέα; Σκέφτεστε να την βάλετε σε εφαρμογή; Κάντε υπομονή γιατί η περίοδος που διανύουμε δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα. Αντίθετα αυτή την εβδομάδα η αναδρομή του Ερμή σας δίνει την δυνατότητα να επανεξετάσετε μελλοντικούς στόχους. Επίσης αν σκεφτόσασταν να επιστρέψετε σ έναν κάποιο σύλλογο ή σωματείο όπου παλαιότερα ήσασταν μέλος, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συνεχιστεί η συνεργασία. Τυχαίες συναντήσεις με φίλους και άτομα με τα οποία μοιραζόσασταν κοινά ενδιαφέροντα. Η πανσέληνος φέρνει στην επιφάνεια με σκληρό τρόπο ένα ενδοοικογενειακό θέμα που ταράζει την ηρεμία σας. Αντιστοιχία οίκου και δεσμών για εσάς. Η αλλαγή υπόσχεται ναι μεν οικονομική στήριξη αλλά και εσείς θα πρέπει να χαλιναγωγήσετε την εμμονή σας για απόκτηση ύλης.

Ταύρος

Είστε στο σωστό δρόμο για να καταξιωθείτε κοινωνικά; Με την αναδρομή του Ερμή θα μπείτε στην διαδικασία να αναρωτηθείτε αν είστε ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα βήματά σας για κοινωνική ανέλιξη. Επαναξιολογήσετε στόχους και φιλοδοξίες που σχετίζονται με την επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Επαφές και συζητήσεις για επαγγελματικά θέματα που είχαν μείνει στην άκρη στο παρελθόν τώρα θα τρέξουν. Κλείστε τώρα ότι εκκρεμεί. Αναθεωρήστε τον τρόπο που βγάζετε την προσωπικότητά σας στον έξω κόσμο. Με την πανσέληνο ολοκληρώνεται μέσα από ένταση ένα ζητήματα σχετικά μ ’ένα μεταφορικό μέσο, συγγενικό πρόσωπο ή ακόμα και γείτονα. Η αλλαγή των δεσμών σας καλεί να μάθετε να στηρίζεστε οικονομικά στις δικές σας δυνάμεις με τίμιο τρόπο και να μην επαναπαυτείτε στην βοήθεια από το ταίρι σας.

Δίδυμοι

Που έχετε τα μυαλά σας παρκαρισμένα; Απροσεξίες και αναβολές σε ταξίδια και αναβολές σε θέματα εκπαίδευσης προκαλεί σ’ εσάς ο ανάδρομος Ερμής. Προφυλάξτε τις αποσκευές σας κατά την διάρκεια μετακινήσεων γιατί υπάρχει η προδιάθεση να χαθούν. Για όσους σπουδάζετε προβλήματα ενδέχεται να σας προκαλέσουν καθηγητές καθυστερώντας την ολοκλήρωση μιας πτυχιακής εργασίας. Ταξιδέψτε μόνο σε μέρη που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν. Προσέξτε τι λέτε αλλά και τι είδους πληροφορίες λαμβάνετε από συγγενικά πρόσωπα γιατί το κλίμα ευνοεί την ασυνεννοησία και τις παρεξηγήσεις. Διαβάστε δυο φορές σημαντικά νομικά έγγραφα πριν τα υπογράψετε. Η πανσέληνος επηρεάζει ένα οικονομικό είτε περιουσιακό ζήτημα που φτάνει στο τέλος του μέσα από συγκρούσεις. Η αλλαγή των δεσμών σας φωνάζει πως δεν πρέπει πλέον να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας μόνο εκεί που σας συμφέρει αλλά να μάθετε να είστε ανιδιοτελείς.

Καρκίνος

Κλείσιμο στο καβούκι σας! Ο ανάδρομος Ερμής σας καλεί να δείτε από άλλη οπτική πλευρά υποθέσεις σχετικά με δάνεια, κάρτες , τράπεζες, εφορίες και τα χρήματα που μοιράζεστε με τον σύντροφό σας. Εφόσον οι ευκαιρίες για εκφραστικότητα θα είναι μειωμένες, τείνετε να κλειστείτε στον εαυτό σας και να επαναξιολογήσετε τους ψυχολογικούς σας μηχανισμούς. Ίσως από αυτή την διαδικασία βγάλετε στο φως κάτι που μέχρι σήμερα το θεωρούσατε απαγορευμένο. Η πανσέληνος σας αναγκάζει να αλλάξετε κυριολεκτικά δέρμα με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί ο τρόπος που σας εκλαμβάνουν τα άτομα στο άμεσο περιβάλλον σας. Φανείτε προσεχτικοί στον τρόπο που θα αντιδράσετε και αποφύγετε τα απότομα συναισθηματικά ξεσπάσματα. Η αλλαγή των δεσμών δείχνει πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που χρησιμοποιείτε τον έρωτα ή ακόμα και τα παιδιά σας και να εισπράξετε ασφάλεια δουλεύοντας για το καλό μιας ομάδας.

Λέων

Θα σας θυμηθεί το άπαν σύμπαν! Διανύετε μια περίοδο επιστροφών και αναθεωρήσεων στο τομέα των σχέσεων με την αναδρομή του Ερμή. Αν και θα βιώσετε μια έντονη επικοινωνιακά εβδομάδα, ωστόσο μην βιαστείτε να προχωρήσετε σε νέες συμφωνίες αλλά ούτε και στην δημιουργία νέων προσωπικών σχέσεων, γιατί στην πορεία η κατάσταση θα τροποποιηθεί. Μην στεναχωρηθείτε αν το ταίρι σας πάρει μια απόφαση για χωρισμό, η κίνησή του θα είναι επιπόλαιη. Ενδέχεται να γυρίσει πίσω σε εσάς μετανιωμένος αργότερα. Επανέρχονται επαγγελματικές προτάσεις που δεν είχαν ευδοκιμήσει στο παρελθόν. Για τους δεσμευμένους, αν υπήρχε ήδη ένα πρόβλημα στην σχέση σας δεν είναι τώρα η κατάλληλη περίοδος για να το επιλύσετε καθώς θα προκύψουν παρανοήσεις. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας. Η πανσέληνος θα ενεργοποιήσει το υποσυνείδητο κομμάτι του εαυτού σας με αποτέλεσμα να έχετε βαριά ψυχολογία. Θα έχετε την τάση να μείνετε μόνοι σας. Η αλλαγή των δεσμών δείχνει πως πρέπει να πάρετε ασφάλεια μέσα από το επάγγελμά σας χωρίς να παραμελήσετε την οικογένειά σας.

Παρθένος

Μην κάψετε τον σκληρό σας δίσκο! Είστε που είστε αναλυτικοί και τελειομανείς από μόνοι σας, τώρα με τον κυβερνήτη σας σε ανάδρομη πορεία προσέξτε το υπερβολικό άγχος και την διανοητική υπερδιέγερση του μυαλού σας μην τυχόν και σας δημιουργήσουν σωματικά προβλήματα. Επαναθεωρείστε το καθημερινό σας πρόγραμμα. Ωστόσο, εργασιακές ευκαιρίες ξεπηδούν και βιογραφικά που είχατε στείλει στο κοντινό παρελθόν βρίσκουν τώρα ανταπόκριση. Αποφύγετε σημαντικά ραντεβού για το ξεκίνημα νέων επαγγελματικών σχεδίων. Ο κοινωνικό σας κύκλος με αυτή την πανσέληνο σας αποκαλύπτει αλήθειες που σας σοκάρουν. Η αλλαγή των δεσμών σας δείχνει πως καλό θα ήταν να επικεντρωθείτε σ’ ένα στόχο γιατί υπάρχει η τάση πολυδιάσπασης. Ταξιδέψτε και αποκτήστε ρεαλιστικές γνώσεις.

Ζυγός

Επιστροφές καταστροφές ή μήπως όχι; Η αναδρομή του Ερμή σας ταιριάζει γιατί σας δίνετε η ευκαιρία για επανασύνδεση, υπό την προϋπόθεση όμως να μην φανείτε επιπόλαιοι στις επιλογές των ερωτικών σας συντρόφων. Θυμηθείτε για ποιον λόγο προέκυψε ο χωρισμός και επαναξιολογήστε αν θα δίνετε δεύτερη ευκαιρία πάντα μετά την ολοκλήρωση της αναδρομής. Μην δρομολογήσετε τώρα επιχειρηματικά σχέδια και προτάσεις που έχουν να κάνουν με την βιομηχανία του θεάματος. Η πανσέληνος επηρεάζει την καριέρα σας και άτομα εξουσίας σας δημιουργούν κρίσεις. Μην δίνετε δικαιώματα για συκοφαντίες. Αντιστροφή δεσμών για εσάς! Η αλλαγή υπόσχεται μια ζωή στα άκρα γιατί θα είναι σαν να δοκιμάζετε τις αντοχές σας. Μην εκθέτετε σε κίνδυνο τις ερωτικές σχέσεις και τις οικονομίες σας. Προσπαθήστε να νιώσετε ασφάλεια με τα απλά.

Σκορπιός

Σπίτι μου σπιτάκι μου! Εκνευρισμό μέσα στην οικογένεια σας προκαλεί η αναδρομή του Ερμή. Θα νιώσετε την ανάγκη να ανταλλάξετε απόψεις με τα μέλη της οικογένειά σας, ωστόσο δεν θα λείψουν οι επικοινωνιακές γκάφες. Σχέδια για μια μετακόμιση αναβάλλονται. Εκτός από το κλίμα ασυνεννοησίας ο πλανήτης έχει τάση να γίνεται ζημιάρης. Έτσι να είστε προετοιμασμένοι αν παρουσιαστούν βλάβες μέσα στο σπίτι σας. Οικιακές συσκευές μπορεί ξαφνικά να σταματήσουν να λειτουργούν. Με την πανσέληνο ζητήματα νομικής φύσεων ή με συγγενείς εξ αγχιστείας που θα ολοκληρωθούν θα έχουν αποκαλυπτική χροιά. Με την αλλαγή των δεσμών μην επιτρέψετε στον αυτοκαταστροφικό σας χαρακτήρα να διαλύσει σχέσεις και συνεργασίες. Πρέπει να διδαχτείτε το αίσθημα ασφάλειας που πηγάζει μέσα από τους άλλους.

Τοξότης

Πρόσεχε τι κάνεις πρόσεχε τι λες! Η αναδρομή του Ερμή βάζει φρένο στην γλώσσα και στον τρόπο που παίρνετε τις αποφάσεις σας. Φανείτε προσεχτικοί με τα αδέρφια και τους γείτονες για να αποφύγετε λεκτικές αντιπαραθέσεις. Μην αμελήσετε το service του αυτοκινήτου σας γιατί είστε επιρρεπείς στα ατυχήματα. Αναθεωρήστε τα δώρα του κυβερνήτη σας όπως τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, την αντιληπτικότητα σας και την προσαρμοστικότητά σας. Θα προκύψουν τυχαίες συναντήσεις με παλιούς φίλους και συμμαθητές. Η πανσέληνος κλονίζει την ψυχολογία σας και δεν θα λείψουν αποκαλύψεις σχετικά με τα οικονομικά μέσω τρίτων από τα οποία εσείς επωφελείστε. Η αλλαγή των δεσμών σας διδάσκει την ασφάλεια μέσα από παροχή υπηρεσιών χωρίς να καταστρέψετε άλλους ανθρώπους.

Αιγόκερως

Εσείς έχετε ελέγξει τον προϋπολογισμό σας; Ο ανάδρομος Ερμής σας καλεί να επανεξετάσετε τις σταθερές πηγές των εισοδημάτων σας και οτιδήποτε έχει να κάνει με την διαφύλαξη των προσωπικών σας αποκτημάτων. Δεν διανύετε την κατάλληλη περίοδο για να δανείσετε χρήματα γιατί μπορεί να μην εισπράξετε το ποσό αργότερα. Σε περίπτωση που πραγματοποιείτε αγορές μέσω διαδικτύου ενδέχεται να γίνουν λάθη στις παραγγελία σας. Αφήστε το shopping therapy στην άκρη μην βρεθείτε προ εκπλήξεων! Η πανσέληνος ταρακουνά τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων σας αποκαλύπτοντας μια κατάσταση που μπορεί να σας πονέσει. Η αλλαγή των δεσμών σας διδάσκει πως πρέπει να νιώσετε ασφαλείς μέσα από την ικανοποίηση των ερωτικών αναγκών και την αυτοπροβολή χωρίς να καταστρέψετε φιλίες.

Υδροχόος

Ενδοσκόπηση φωνάζει για εσάς ο ανάδρομος Ερμής. Αναλογιστείτε αν σας καλύπτουν όντως οι συνεργασίες σας και αν είστε πραγματικά ευχαριστημένοι από τις αποφάσεις σας. Σκεφτείτε τα λάθη σας και αναθεωρείστε τον τρόπο που δρούσατε μέχρι τώρα. Προσέξτε ποιον παίρνετε τηλέφωνο και που στέλνετε μηνύματα. Η αφηρημάδα σας προκαλεί γκάφες. Κάντε το πρώτο βήμα και ελάτε κοντά με ανθρώπους που είχατε χαθεί. Επειδή είστε εσείς αυτοί που φιλοξενείτε τον πλανήτη μην υποσχεθείτε τίποτα στο ταίρι σας γιατί ενδέχεται να μην μπορέσετε να κρατήσετε το λόγο σας αργότερα. Η πανσέληνος σας φορτίζει σωματικά και ψυχολογικά. Φροντίστε την υγεία σας. Δεν θα λείψουν οι κρίσεις στο περιβάλλον που κινήστε καθημερινά. Η αλλαγή των δεσμών σας διδάσκει πως δεν εισπράττουμε ασφάλεια όταν πατάμε επί πτωμάτων για λόγους επαγγελματικής καταξίωσης αλλά όταν κατανοήσουμε πρώτα τις βαθύτερες ανάγκες μας.

Ιχθύες

Τι μαγειρεύεται πίσω από την πλάτη σας; Με τον ανάδρομο Ερμή ίσως καταφέρετε να ανακαλύψετε κρυμμένες παρασκηνιακές κινήσεις. Οτιδήποτε όμως σας αποκαλυφτεί θα είναι η μισή αλήθεια. Θα νιώσετε την ανάγκη να κρατήσετε τις σκέψεις σας μόνο για σας. Η διάθεσή σας για επικοινωνία θα είναι περιορισμένη λόγου του φόβου ότι θα σας ασκήσουν κακή κριτική. Ιδιαίτερα αναπτυγμένη θα είναι η διαίσθηση σας καθώς θα μπορέσετε να αντιληφθείτε τις πραγματικές ανάγκες των άλλων. Αποστασιοποιηθείτε από την καθημερινότητα. Εκτονωθείτε με μια καλλιτεχνική δραστηριότητα. Η πανσέληνος δημιουργεί κρίσεις στις σχέσεις με τον ερωτικό σύντροφο και ολοκληρώνει ένα ζήτημα που αφορά τα παιδιά σας. Η αλλαγή των δεσμών σας διδάσκει να μην φανατίζεστε και να σέβεστε την γνώμη των άλλων. Φανείτε προσεχτικοί με το είδος των γνώσεων -αποκρυφισμός, μαγεία- που θα μεταδώσετε.