Αρχική Eπικαιρότητα Συνελήφθησαν εργοδότες που ανάγκασαν εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Συνελήφθησαν εργοδότες που ανάγκασαν εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν υπεύθυνοι επιχείρησης σε ATM τραπέζης στη Δράμα, οι οποίοι είχαν ζητήσει από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους είχαν καταθέσει.

Στα… πράσα πιάστηκαν υπεύθυνοι επιχείρησης στη Δράμα, όταν ζήτησαν από εργαζόμενο να επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων που του είχε κατατεθεί και μάλιστα, έξω από το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.

Μέσω ανακοίνωσης η ΓΣΕΕ έκανε γνωστό το συγκεκριμένο περιστατικό που έλαβε χώρα στην πόλη της Δράμα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως “όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, τότε η αυθαιρεσία τιμωρείται. Αυτό το μήνυμα έδωσαν σήμερα εργαζόμενοι στη Δράμα, όταν τους ζητήθηκε παρανόμως από τον εργοδότη τους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων”.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική και οι καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών, για τις οποίες ενημερώνονται τα συνδικάτα, φτάνουν πάντα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα.