Αρχική Ν. Κορινθίας Π. Νίκας από τα Ιωάννινα: “Μέσα στον επόμενο χρόνο ξεκινούν τα δρομολόγια...

Π. Νίκας από τα Ιωάννινα: “Μέσα στον επόμενο χρόνο ξεκινούν τα δρομολόγια του τρένου στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο”

“Βρισκόμαστε εδώ, επιδιώκοντας συνεργασίες, καθώς η συνεργασία, μεταξύ των Περιφερειών, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την γενικότερη ανάπτυξη της πατρίδας μας”. Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα Γιάννενα, με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021”.

Ο περιφερειάρχης μίλησε για τους δεσμούς που ανέκαθεν υπήρχαν μεταξύ των Πελοποννησίων και των Ηπειρωτών, και επισήμανε ιδιαίτερα τις προοπτικές που ανοίγονται από την ύπαρξη πλέον ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ο οποίος συνδέει με ασφάλεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα τις Περιφέρειες της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, επιτρέποντας την ανάπτυξη συνεργασιών σε πολλά επίπεδα.

Δεν παρέλειψε ο Παναγιώτης Νίκας να αναφερθεί στην ήδη καλή σχέση και συνεργασία που υπάρχει -και σε προσωπικό επίπεδο- με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, σε διάφορα ζητήματα, ιδιαίτερα όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα, στην ολοκλήρωση του δυτικού οδικού άξονα, αλλά και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην “Πανηπειρωτική 2021” έχει πολλαπλούς στόχους, μεταξύ των οποίων την προβολή της σε επιχειρηματικό και παραγωγικό επίπεδο, μέσα από τη συνεργασία και των Επιμελητηρίων, την προώθηση του τουρισμού, αλλά και την ανάδειξη του ρόλου που η περιοχή αυτή της Ελλάδας είχε στην έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1821.

Ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, εκτιμώντας ότι αυτή θα αρχίσει την σταδιακή λειτουργία της πριν το τέλος του φετινού χρόνου, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στη βαρύτητα που δίνει η περιφερειακή Αρχή στη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση της Μεγαλόπολης, στη μεταλιγνιτική εποχή μέσα από ήδη προγραμματισμένα δημόσια έργα, αλλά και μέσα από δεκάδες προτάσεις ιδιωτών για σημαντικές επενδύσεις στην εν λόγω περιοχή.

Ακόμα, στάθηκε και στο θέμα της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, εκτιμώντας ότι μέσα στον επόμενο χρόνο, θα ξεκινήσουν δρομολόγια στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο.

Δεν παρέλειψε, εξάλλου, να επισημάνει την ενίσχυση του πολιτισμού, από την περιφερειακή Αρχή, τόσο μέσα από έργα στα πάμπολλα μνημεία της περιοχής, όσο και μέσα από ποιοτικές εκδηλώσεις αλλά και εκδόσεις σημαντικών πνευματικών πονημάτων.

Η περιφερειακή Αρχή παρέθεσε και δείπνο στους δημοσιογράφους της περιοχής, ενώ το Σάββατο συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης και του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.