Αρχική Περ. Πελοποννήσου Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σύμβαση 1,6 εκ. ευρώ για...

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σύμβαση 1,6 εκ. ευρώ για την σταθεροποίηση των πρανών του κάστρου της Μονεμβασίας

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο του αναδόχου του έργου η σύμβαση για την εφαρμογή μέτρων σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του κάστρου της Μονεμβασίας, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 2.500.000 ευρώ.

Το αντικείμενο της σύμβασης, που υπογράφηκε στην Τρίπολη, σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, φθάνει τα 1.613.452,24 (χωρίς ΦΠΑ) και η πίστωση προέρχεται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου προβλέπονται, καθαιρέσεις επικρεμάμενων βράχων, κατασκευές λιθοδομών, αγκυρώσεις μεμονωμένων τεμαχίων, τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος, κατασκευή και τοποθέτηση βραχοπαγίδων, σταθεροποιητικά έργα, καθώς και ενόργανη παρακολούθηση της κατάστασης.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης των πιο πάνω εργασιών -μέρος των οποίων θα απαιτήσει την χρήση ελικοπτέρου για τη μεταφορά υλικών στα πρανή του κάστρου- είναι 18 μήνες.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ένα τόσο σημαντικό, όσο και ειδικό έργο, μπαίνει σε φάση υλοποίησης, η Περιφέρεια προχωρεί και την διαδικασία που αφορά στο έργο φωτισμού του κάστρου της Μονεμβασίας.