Αρχική Ν. Κορινθίας Ακαρπία ελαιοδένδρων σε περιοχές του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας

Ακαρπία ελαιοδένδρων σε περιοχές του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας

Την στήριξη της κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης ζητούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, προκείμενου να αντεπεξέλθουν στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη “σχεδόν μηδενική παραγωγή” των ελαιοδένδρων, λόγω της καθολικής ακαρπίας.

Το πρόβλημα αυτό, που αποδίδεται “αποκλειστικά στις υψηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και στην αμελητέα βροχόπτωση”, έχει σημαντικές επιπτώσεις, “στο φυτικό κεφάλαιο, καθώς και στο εισόδημα των παραγωγών”, σημειώνεται στο ίδιο έγγραφο.

Το έγγραφο απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, στο αρμόδιο υπουργείο, στους Κορίνθιους Υφυπουργούς, στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας και στους Βουλευτές της περιοχής.

Με την επιστολή τους, οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ζητούν να ενταχθούν οι πληγέντες αγρότες, στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για την στήριξη των παραγωγών άλλων περιοχών της χώρας, που έχουν έλθει αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα.

Ακαρπία των ελαιοδένδρων υπάρχει φέτος και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Προηγούμενο άρθροΤο 14o Trail Ride 4X4 σε Αργολίδα – Αρκαδία
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα σύμβαση 1,6 εκ. ευρώ για την σταθεροποίηση των πρανών του κάστρου της Μονεμβασίας