Αρχική Ν. Κορινθίας Σύσκεψη Πολιτικής προστασίας στο Δημαρχείο – Β.Νανόπουλος: Να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι

Σύσκεψη Πολιτικής προστασίας στο Δημαρχείο – Β.Νανόπουλος: Να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι

Οι ασκήσεις ετοιμότητας στα σχολεία και η εφαρμογή του σχεδίου Πολιτικής προστασίας σε ενδεχόμενη φυσική καταστροφή ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και την συμμετοχή των Αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Παπαιωάννου, Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρο Ζαχαριά και των Προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας κ.κ Ντρίμερη και Ασβεστόπουλο την Τρίτη το πρωί στο Δημαρχείο.
«Συζητήσαμε την προετοιμασία των πολιτών και των μαθητών για την αντιμετώπιση των ακραίων φυσικών φαινομένων. Είναι σε εξέλιξη η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, ήχησαν μάλιστα και οι σειρήνες την ημέρα της σύσκεψης, αλλά και η άσκηση ΑΝΤΙΟΧΟΣ. Στα σχολεία θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ασκήσεις ετοιμότητας και τα παιδιά να γνωρίζουν τον τρόπο εκκένωσης , το σημείο συγκέντρωσης, τις προβλεπόμενες κινήσεις αντιμετώπισης.
Εύχομαι να μην χρειαστεί να έρθουμε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι, βλέπετε πως η Κρήτη αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες ένα τέτοιο φαινόμενο ενώ στην Θήβα οι δονήσεις είναι σχεδόν καθημερινές. Είναι καλό να προετοιμαζόμαστε και να γνωρίζουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις, πως πρέπει να αντιδράσουμε και να λειτουργήσουμε » ανέφερε ο Δήμαρχος.
Στην σύσκεψη αναφέρθηκαν λεπτομέρειες των επικαιροποιημένων σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, σημειώθηκε η ετοιμότητα και συνεργασία των εμπλεκομένων στο δίκτυο πολιτικής προστασίας και αποφασίσθηκε η υλοποίηση δράσεων – ασκήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.
«Θέλω οι πολίτες, οι μαθητές, όλοι μας να είμαστε ευαισθητοποιημένοι, προσεκτικοί και προετοιμασμένοι» κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.