Αρχική Ν. Κορινθίας Νίκος Ταγαράς: «Με προϋπολογισμό 20,7 εκατ. € δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι»

Νίκος Ταγαράς: «Με προϋπολογισμό 20,7 εκατ. € δημοπρατούνται αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι»

 Ανοίγει ο δρόμος για ένα μεγάλο έργο υποδομής ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και αφορά στη δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, ο οποίος παρακολουθεί το έργο σε κάθε βήμα της εξέλιξής του,  δηλώνει:

«Η δημοπράτηση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου, με προϋπολογισμό 20,7 εκατομμύρια ευρώ, αφορά στη διευθέτηση των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη στον Νομό Κορινθίας καθώς και πρόσθετες εργασίες εντός αυτών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων που έχουν σημειωθεί.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, καθώς και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Γιώργο Καραγιάννη, για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκριση να δημοπρατήσουν ένα τόσο μεγάλο έργο υποδομής καθώς η υλοποίησή του είναι απολύτως επείγουσα και αναγκαία για την προστασία οικισμών και οδικών αξόνων, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη.

Δεν σταματούμε εδώ τις προσπάθειες και τον συντονισμένο σχεδιασμό για την αναβάθμιση της περιοχής μας. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε  μαζί για να αποκτήσει όλη η Κορινθία υποδομές υψηλών προδιαγραφών που θα παρέχουν πρώτιστα ασφάλεια όπως και ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική».

 

 Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δηλώνει:

 «Σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την περιοχή μας και γι΄αυτό ευχαριστώ θερμά τον Υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, καθώς  η στήριξή του για τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειάζεται ο Δήμος μας είναι αδιάκοπη. Η τεχνογνωσία του αλλά και η βαθιά του γνώση για τα προβλήματα που έχουμε, φέρνουν απτά αποτελέσματα!

Η δημοπράτηση των αντιπλημμυρικών έργων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και οι πρόσθετες εργασίες στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου θα επιλύσουν τα  σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε».

 

Στοιχεία για το έργο

Το έργο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ευρύτερης Περιοχής Λουτρακίου» έχει προϋπολογισμό 20,7 εκατομμύρια ευρώ (με ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτείται από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων),  τη CEB (Κεντρική Αναπτυξιακή Τράπεζα) και το ΕΣΠΑ. Το έργο περιλαμβάνει τη διευθέτηση των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη στο Νομό Κορινθίας και κάποιες πρόσθετες εργασίες εντός αυτών για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων, που παρουσιάστηκαν. Σημειώνεται ότι το ποσό έχει δεσμευθεί και έχει δοθεί η έγκριση της Διακήρυξης και των λοιπών Τευχών Δημοπράτησης για την ανάθεση της ως άνω σύμβασης έργου.