Αρχική Χωρίς κατηγορία Κόρινθος : Η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που οι εκλογές δεν τέλειωσαν...

Κόρινθος : Η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που οι εκλογές δεν τέλειωσαν ποτέ ….. από την Σ.Μπαλή

Και ενώ η πανδημία δείχνει για δεύτερη χρονιά ότι δεν αστειεύεται, η παγκόσμια οικονομία καταρρέει, οι ψυχικές παθήσεις αυξάνονται, η ανεργία καλπάζει, υπάρχουν και εκείνοι οι αυτοδιοικητοί που οι δηλώσεις τους ξεκινούν και σταματούν στην κριτική των έργων του Β.Νανόπουλου, στην τουριστική προβολή, στις εκδηλώσεις του ΚΕΠΑΠ και ως δια μαγείας τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται σωστά.

Σε μία πόλη που παλεύει μόνη της να μαζεύει τα κομμάτια της, που συνορεύει με την μεγαλύτερη λουτρόπολη της χώρας και διεκδικεί ένα κομμάτι τουριστών, σε μία πόλη που οι επιχειρηματίες της αγκομαχούν καθημερινά να μαζεύουν τις υποχρεώσεις τους και να επιβιώσουν, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειες των εργαζομένων τους.

Οχι λοιπόν, το σκάκι θα συμφωνήσω κι εγώ πως δεν θα έπρεπε να κόψει την πόλη στα δύο, είχαμε όμως και άλλες χρονιές μία τέτοια διοργάνωση; Μπορέσαμε και άλλες χρονιές να πάμε τα παιδιά μας να παρακολουθήσουν σκάκι, μπάσκετ και άλλα αθλήματα μέσα στην Κόρινθο; Τα είχαμε και δεν τα θυμάμαι; τα είχαμε και διοργανώθηκαν χειρότερα φέτος; Και γυρίζοντας στο 2019, εκεί που παρακολουθούσα όλες τις προεκλογικές ομιλίες των υποψήφιων δημάρχων, είχα σταθεί μόνο σε αυτούς που αναγνώριζαν στους προηγούμενους έργα και ημέρες και δήλωναν πως θα τα συνεχίσουν και θα τα αξιοποιήσουν. ‘Ενας από αυτούς ήταν και τότε ο Βασίλης Νανόπουλος που η πορεία του έδειξε ότι δεν διέγραψε και δεν μηδένισε το έργο το έργο του Αλ.Πνευματικού και το επιβεβαίωσε καλώντας τον σε έργα που ξεκίνησαν με την Πορεία Ευθύνης και ολοκληρώθηκαν με την Συμμαχία Πολιτών.

Και κάπου εκεί μπλέκονται και οι “κακοί” δημοσιογράφοι, εκείνοι που δεν τα βλέπουν όλα στραβά, εκείνοι που θέλουν να βλέπουν την χαραμάδα και το φως από όπου και να προέρχεται, να γίνονται το θύμα της εμμονής κάποιων που κόλλησαν στο 2019. Που οι εκλογές δεν σταμάτησαν ποτέ, που κατά την γνώμη τους πρέπει και ο δημοσιογράφος να ακολουθήσει ένα ξέφρενο θυμό, μία στείρα αντιπολίτευση χωρίς ουσία, μία χωρίς προηγούμενο υστεροφημία.

Ανοίξτε τα μάτια σας λοιπόν, όλοι εσείς οι βολεμένοι στην ζωή σας, δείτε τι θέλει η κοινωνία και αφουγκραστείτε τα προβλήματα των πολιτών. Μήνας μπει, μήνας βγει, οι υποχρεώσεις σας πληρώνονται, αναρωτηθήκατε ποτέ πως χτυπώντας τόσο ανελέητα τις διοργανώσεις και τις εκδηλώσεις της δημοτικής αρχής, χτυπάτε την ίδια την πόλη και τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές; Αλλά και εκείνους τους επιχειρηματίες που λόγω αυτών των δράσεων περιμένουν να πάρουν και αυτοί ένα μερίδιο αφού θα προσελκύσουν μία μεγάλη μερίδα κόσμου;

“Μου αρέσει εκείνος που η ψυχή του είναι πιο βαθιά από την πληγή του” από τον Νίτσε για επίλογο !!!

Σ.Μπαλή